Γιατί επιλέξαμε την Ελλάδα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι φοιτητές από τις ΗΠΑ, με την υποτροφία Fulbright στο χέρι, εξηγούν γιατί ήρθαν εδώ να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Hannah Rayhill, Κολέγιο Γιούνιον, Σενέκταντι, Νέα Υόρκη, Αγγλικά, Ανθρωπολογική και Περιβαλλοντική Επιστήμη και Πολιτική

Γιατί επιλέξαμε την Ελλάδα-1

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην οποία ταξίδεψα μόνη. Αυτή η όμορφη χώρα, η γλώσσα της και οι παθιασμένοι πολίτες με επηρέασαν πολύ. Έκανα αίτηση να συμμετάσχω στο πρόγραμμα υποτροφιών Fulbright για την Ελλάδα, με την ελπίδα ότι θα μπορούσα να επιστρέψω κάτι σε αυτή την υπέροχη χώρα, που εξακολουθεί να με εμπνέει.

Shane Kleier, Κολέγιο Χέιστινγκς, Χέιστινγκς, Νεμπράσκα, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Αγγλικά και Coaching

Γιατί επιλέξαμε την Ελλάδα-2

Μαθαίνουμε μέσα από την εμπειρία και μέσω της Ελλάδας αναζήτησα αυτό που πάντα επιθυμούσα: πολιτιστικό κεφάλαιο, ανθρώπινη σύνδεση, την ευκαιρία να προκαλέσω την ίδια μου την οπτική για τα πράγματα.

Tamara Hill, Κολέγιο Γουάιλι, Μάρσαλ, Τέξας, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία και Κοινωνική Εργασία

Γιατί επιλέξαμε την Ελλάδα-3

Επέλεξα την Ελλάδα λόγω της ιστορίας της, αλλά και για να είμαι ένα κομμάτι του μέλλοντός της.

Mariah Cain, Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, Οχάιο, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (αγγλική γλώσσα και τέχνες)

Γιατί επιλέξαμε την Ελλάδα-4

Επέλεξα την Ελλάδα για να έχω την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τις ιδέες και την τέχνη που παράγεται εκεί και οι οποίες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγγλικής λογοτεχνίας. Η υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα θα μου δώσει τη δυνατότητα να τελειοποιήσω τις διδακτικές μου δεξιότητες, ενόσω θα εμβαπτίζομαι στην πολυπλοκότητα ενός από τους πιο επιδραστικούς πολιτισμούς του κόσμου. Πουθενά αλλού δεν θα μπορούσα να λάβω καθοδήγηση από ένα τόσο διακεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα και να ασχοληθώ με το ενδιαφέρον μου για την εκπαίδευση.

Ivan Ditmar, Κολέγιο Μπαρντ, Αναντέιλ ον Χάντσον (Annandale-on-Hudson), Νέα Υόρκη, Κλασικές Σπουδές

Γιατί επιλέξαμε την Ελλάδα-5

Ο πυρήνας της κολεγιακής μου εκπαίδευσης υπήρξε η μελέτη της Ελλάδας εξ αποστάσεως. Έχοντας κάποτε οικοδομήσει στο μυαλό μου τον κόσμο της κλασικής αρχαιότητας, αναζήτησα ερχόμενος εδώ έναν τρόπο να τοποθετήσω τον κόσμο αυτόν στα ερείπιά του.

Amelia Dirks, Πολυτεχνικό Ινστιτούτο και Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια, Μπλάκσμπεργκ, Αγγλικά

Γιατί επιλέξαμε την Ελλάδα-6

Η Ελλάδα είναι για μένα εδώ και χρόνια πηγή έμπνευσης και πνευματικού ενδιαφέροντος, με τη μοναδική της κουλτούρα, την ιστορία και τη σύνθετη σύγχρονη ταυτότητα. Είναι τιμή μου να έχω την ευκαιρία να διδάξω Αγγλικά ως υπότροφος Fulbright, να μοιραστώ την αγάπη μου για τη συγγραφή και τη ρητορική στη γενέτειρα της λογοτεχνίας και της φιλοσοφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή