Οι Ολυμπιονίκες Τ. Μπουντούρης και Αιμ. Τσουλφά και πάλι στον ιστιοπλοϊκό στίβο

Οι Ολυμπιονίκες Τ. Μπουντούρης και Αιμ. Τσουλφά και πάλι στον ιστιοπλοϊκό στίβο

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να βρεθούν δίπλα δίπλα με τη νέα γενιά της ιστιοπλοΐας και να δείξουν ότι, όσο και εάν έχουν φύγει από τον πρωταθλητισμό, η τέχνη των ιστίων δεν ξεχνιέται θα έχουν ο Τάσος Μπουντούρης και η Αιμιλία Τσουλφά. Οι δύο Ολυμπιονίκες μας θα πάρουν μέρος στο Sailing Marathon, που θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου, με διοργανωτή όμιλο, τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Οι Ολυμπιονίκες Τ. Μπουντούρης και Αιμ. Τσουλφά και πάλι στον ιστιοπλοϊκό στίβο-1

Ο Τάσος Μπουντούρης, ο ιστιοπλόος των έξι ολυμπιακών διοργανώσεων και των πολλών επιτυχιών, αποφάσισε να τρέξει με αθλητές της γενιάς του, στην κατηγορία των Lightning. Θα μπει στο ίδιο σκάφος με τους Παναγή Μαρκαντωνάτο και Μπάμπη Λεμπέση και θα αφήσει το Finn, μία κατηγορία όπου έχει γράψει διεθνή ιστορία, στον γιο του, Αναστάσιο. Ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που συμμετείχε σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες, στους τέσσερις από αυτούς μπήκε οκτάδα ενώ έχει τρέξει στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση με τρεις διαφορετικές κατηγορίες σκαφών και έχει βρεθεί και στις τρεις μεταξύ των κορυφαίων. 

Οι Ολυμπιονίκες Τ. Μπουντούρης και Αιμ. Τσουλφά και πάλι στον ιστιοπλοϊκό στίβο-2

«Το Sailing Marathon είναι μία γιορτή της ιστιοπλοΐας, γινόταν να μην είμαι εγώ στη γιορτή του αθλήματός μου; Στις φλέβες μου κυλάει… θαλασσινό νερό και οι σκέψεις μου έχουν… πανιά. Μωρό ήμουν όταν πρωτομπήκα σε σκάφος και ακόμα η ζωή μου κινείται γύρω από αυτά. Μέσα από τον “Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο” προβάλλεται η ελληνική ιστιοπλοΐα, η οποία έχει φέρει τόσες διακρίσεις στη χώρα μας. Καλώ όλους τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν εκείνη την ημέρα στην περιοχή του Μικρολίμανου και, ακόμα και από τη στεριά, θα παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα», υπογράμμισε η θρυλική μορφή του αθλήματος.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004, η Αιμιλία Τσουλφά, θα τρέξει με την οικογένειά της. Και στην οικογένειά της υπάρχει ο αδελφός της, ο Θοδωρής Τσουλφάς, ο οποίος έχει διακριθεί τόσο σε τρίγωνο, όσο και σε ανοικτή θάλασσα και ο γιος του, o Γιώργος, ο οποίος, ήδη, έχει φτιάξει τη δική του συλλογή μεταλλίων. Οι κόρες της Αιμιλίας, η Νάνσυ, η Νέλλη και η Λυδία, ασχολούνται με την κατηγορία των Όπτιμιστ και στο Sailing Marathon θα έχουν την ευκαιρία να «δανειστούν» ιστιοπλοϊκές γνώσεις και να δουν τη μητέρα τους σε αγωνιστικές στιγμές. «Πάντα απολαμβάνω να τρέχω με τον αδελφό μου. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στον αγώνα, αλλά και ο χειρισμός και η στρατηγική του ως κυβερνήτης. Το 2016 ζήσαμε μία πολύ όμορφη εμπειρία. Αγωνιστήκαμε ως οικογένεια και χαιρόμαστε να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας την αγάπη μας για την ιστιοπλοΐα», δήλωσε η Αιμιλία Τσουλφά.

Οι Ολυμπιονίκες Τ. Μπουντούρης και Αιμ. Τσουλφά και πάλι στον ιστιοπλοϊκό στίβο-3

Στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» θα πάρουν μέρος 22 κατηγορίες σκαφών σε μία γραμμή που αναμένεται να ξεπεράσει τα 650 μέτρα. Οι γονείς θα αγωνίζονται μαζί ή με αντιπάλους τα παιδιά τους και οι παλαιοί πρωταθλητές θα βρουν απέναντί τους αθλητές που θα μπορούσαν να είναι εγγόνια τους. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό αγώνα που θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά.

Η Επιτροπή των Αγώνων έχει θέσει, για λόγους ασφαλείας, ως ανώτατο όριο συμμετοχών τα 250 σκάφη. Παράλληλα, με τον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο», στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, για πρώτη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί το κύπελλο Ομίλων για optimist – Laser 4,7, μέσω των προπονητικών καμπ, καθώς και αγώνας για μικτά πληρώματα 470 και 420.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή