Μπάσκετ: Αυτή τη φορά δεν αδίκησε τον εαυτό της

Μπάσκετ: Αυτή τη φορά δεν αδίκησε τον εαυτό της

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωρα… Κίνας και πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019 σήμανε για την εθνική ομάδα μπάσκετ η νίκη επί της Σερβίας (70-63) στο Ηράκλειο, όπου συνεχίστηκε η αήττητη πορεία της και στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης. Οι επτά νίκες της ελληνικής ομάδας ουσιαστικά εξασφάλισαν από χθες το ένα εκ των τριών εισιτηρίων συμμετοχής στα γήπεδα της Κίνας. Η Εθνική παρουσίασε τη γνώριμη αμυντική ταυτότητά της, έκανε σωστή ψυχολογική διαχείριση όταν δέχτηκε την αντεπίθεση της Σερβίας και απέδειξε ότι η θέληση για τη νίκη υπερκάλυψε τη δεδομένη ανετοιμότητά της. Η ελληνική νίκη ήταν και ρεβάνς για την ήττα της Εθνικής από τη Σερβία πριν από 4 χρόνια, στη φάση των «16» του προηγούμενου Μουντομπάσκετ. Οι διεθνείς είχαν προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουν το δυνατό «όπλο» της Σερβίας που είναι η ευστοχία στα τρίποντα, αλλά «χτύπησαν» από τη γραμμή των 6.75. Τα εύστοχα τρίποντα των Σλούκα, Καλάθη, Παπαπέτρου «εκτόξευσαν» το ποσοστό στο 56% ύστερα από τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα και πρόσφεραν την πρώτη διψήφια διαφορά ασφαλείας στο σκορ (45-34).

Η ελληνική ομάδα, όμως, βιάστηκε να… τελειώσει το παιχνίδι και ενώ είχε δεχτεί 7 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου, δεν διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού, ατόνησε αμυντικά και οι Σέρβοι, που αντέδρασαν, πλησίασαν στο καλάθι (49-47) και ισοφάρισαν (57-57 στο 32΄), ανεβάζοντας κατακόρυφα την αδρεναλίνη και την αγωνία των 5.000 θεατών. Η δημιουργία νέας διαφοράς στο σκορ (65-59) άρχισε από την αμυντική προσήλωση, τις προσεκτικές επιθέσεις της Ελλάδας και φυσικά τον χαρακτήρα της «παλιάς φρουράς» των παικτών, που ήταν αποφασισμένη να νικήσει.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 15 (3), Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 8 (1), Σλούκας 11 (3) Αντετοκούνμπο 4, Ντόρσεϊ, Μάντζαρης, Μήτρογλου, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 6 (2), Βασιλόπουλος 2.

ΣΕΡΒΙΑ: Μπιέλιτσα 9 (1), Μπογκντάνοβιτς 19 (3) Γιόβιτς 11 (1), Νέντοβιτς 7 (1), Σιμόνοβιτς 2, Γέλοβατς, Κάλιντιτς, Λούτσιτς, Μίτσιτς 3 (1), Μιλουτίνοβ 7, Ραντούλιτσα 4.

• H Γεωργία που θα υποδεχτεί στην Τιφλίδα την εθνική ομάδα, μεθαύριο (18.00), για τη 2η αγωνιστική, πέρασε νικηφόρα από το Ισραήλ (80-85), ενώ αήττητη συνεχίζει στον 12ο όμιλο η Γερμανία που συνέτριψε την Εσθονία (43-86) στο Ταλίν. Η πρεμιέρα της δεύτερης φάσης επεφύλαξε δύο σημαντικές εκπλήξεις, με τη Βουλγαρία να νικά τη Γαλλία (74-68) και την Τσεχία να επικρατεί της Ρωσίας (80-78).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή