Πάνω από 36 εκατ. οι αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές

Πάνω από 36 εκατ. οι αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανω των 36 εκατομμυρίων ευρώ υπολογίζονται οι συνολικές αποζημιώσεις που θα καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική την 23η Ιουλίου 2018.

Η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των εταιρειών-μελών της σχετικά με την εκτίμηση των εν λόγω αποζημιώσεων, από την οποία προέκυψε ότι οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας, δηλαδή για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, εκτιμώνται σε 34,5 εκατ. ευρώ.

Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία αναγγελίας ζημιών, στις ασφαλιστικές εταιρείες δηλώθηκαν μέχρι σήμερα 835 ζημιές, κυρίως σε κατοικίες αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται περίπου σε 41 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, δηλώθηκαν 248 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,53 εκατ. ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται περίπου σε 6 χιλιάδες ευρώ.

Το ποσό των 36 εκατ. ευρώ ξεπερνά την αρχική επίσημη εκτίμηση που υπολόγιζε τον αριθμό των ζημιών στις 785 και το κόστος για την αποζημίωσή τους στα 32,4 εκατ. ευρώ. Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΑΕΕ, από τα παραπάνω προκύπτει ότι η συνεισφορά της ασφαλιστικής αγοράς στην κάλυψη των ζημιών από το καταστροφικό αυτό συμβάν είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Με αφορμή τα αποτέλεσμα της έρευνας, ο κ. Ε. Μοάτσος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης και πρόεδρος της επιτροπής περιουσίας, δήλωσε ότι «ήδη από τα πρώτα 24ωρα μετά τις τραγικές πυρκαγιές, οι ασφαλιστικές εταιρείες ανταποκρίθηκαν υποδειγματικά στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους που επλήγησαν, θέτοντας σε λειτουργία ειδικούς μηχανισμούς υποστήριξης και εξυπηρέτησης και καταβάλλοντας αποζημιώσεις και προκαταβολές, με στόχο την όσο το δυνατό γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών. Επιπλέον, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αίσθημα ευθύνης τους προς την κοινωνία, οι ασφαλιστικές εταιρείες-μέλη της ΕΑΕΕ υποστήριξαν τις πληγείσες περιοχές με οικονομικές ενισχύσεις, προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και εθελοντές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή