ΗΠΑ: ο υψηλότερος αριθμός μεταναστών από το 1910

ΗΠΑ: ο υψηλότερος αριθμός μεταναστών από το 1910

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι γεννήθηκαν σε ξένες χώρες έφτασε πέρυσι στις ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο ενός και πλέον αιώνα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η αύξηση αυτή ανέβασε τους κατοίκους της χώρας που έχουν γεννηθεί εκτός ΗΠΑ σε 44,5 εκατ. το 2017, αύξηση της τάξεως του 1,8% σε σχέση με το 2016.

Η αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να περιορίσει τη μετανάστευση και έχει δεσμευθεί ότι θα εντείνει τις προσπάθειες σύλληψης και απέλασης μεταναστών που έχουν εισέλθει στη χώρα παράτυπα. Μέχρι στιγμής, όμως, η κυβέρνηση δεν έχει περιορίσει ιδιαίτερα τη νόμιμη μετανάστευση και η ακμαία αγορά εργασίας των ΗΠΑ πιθανότατα έχει σχέση με την αύξηση του πληθυσμού, που γεννήθηκε σε χώρες εκτός ΗΠΑ.

Το ποσοστό των κατοίκων αυτών έχει φτάσει το 13,7% επί του συνολικού πληθυσμού το 2017, ενώ το 2016 ήταν 13,5%. Αυτή η αναλογία είναι η υψηλότερη από το 1910, όταν οι μετανάστες αποτελούσαν το 14,7% του πληθυσμού της χώρας. Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στους μετανάστες από την Ασία, αλλά και σε όσους έχουν πανεπιστημιακά διπλώματα, μια τάση που παρατηρείται κατά την τελευταία δεκαετία, οπότε άρχισε να μειώνεται η μετανάστευση από το Μεξικό. Το ποσοστό των μεταναστών από το Μεξικό περιορίστηκε στο 25,3% πέρυσι έναντι 26,5% το 2016, ενώ από την Κίνα αυξήθηκε στο 6,4% πέρυσι έναντι 6,2% πρόπερσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή