Προβληματισμένος ο Σκίμπε

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα της Εθνικής από την Ουγγαρία με 2-1 για τη 2η αγωνιστική του Nations League άνοιξε μεγάλη κουβέντα αναφορικά με το μέλλον της. Η έντονη κριτική προς το πρόσωπο του ομοσπονδιακού τεχνικού Μίκαελ Σκίμπε βγήκε αμέσως στην επιφάνεια, κυρίως για τις επιλογές του στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού. Ο ίδιος ο Γερμανός προπονητής παρέμεινε στην Ελλάδα μετά την επιστροφή της αποστολής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από τη Βουδαπέστη, επιχειρώντας να βρει τρόπους για να αλλάξει την εικόνα του συνόλου του. Αναμφίβολα, ο Σκίμπε βελτίωσε σημαντικά την εθνική ομάδα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Την οδήγησε μέχρι τα μπαράζ, όπου ηττήθηκε από την Κροατία, τη μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης. Ολα αυτά, ενώ είχε προηγηθεί η άκρως απογοητευτική πορεία της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, όπου ανάμεσα σε άλλα είχε γνωρίσει δύο ήττες από την ομάδα των Νησιών Φερόε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπλήρωσε 34 μήνες θητείας στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδας. Την καθοδήγησε σε 25 αγώνες, όπου το βασικότερο πρόβλημα όλων ήταν η επίτευξη του γκολ. Συνολικά επί των ημερών του Σκίμπε η ελληνική ομάδα σκόραρε μόλις 29 φορές. Μάλιστα, τα έξι γκολ τα πέτυχε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου νίκησε το Γιβραλτάρ με 4-0 και την Κύπρο με 2-1. Ακολούθησαν έντεκα αγώνες, όπου η ελληνική ομάδα έμεινε μακριά από το γκολ σε πέντε ματς, ενώ παραβίασε μόλις μία φορά την αντίπαλη εστία σε κάθε ένα από τα επόμενα έξι ματς.

Ενα γκολ πέτυχε η Εθνική στη νίκη επί της Εσθονίας στο Ταλίν στην πρεμιέρα του Nations League και άλλο ένα στην ήττα από την Ουγγαρία με 2-1 για τη 2η αγωνιστική. Το παράδοξο, όμως, με το ματς στη Βουδαπέστη ήταν οι πολλές ευκαιρίες που έχασαν οι διεθνείς. Η έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια, όπως και στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού, έφερε τελικώς την ήττα. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως ακόμη και στις πολύ καλές ημέρες των μεγάλων επιτυχιών της, η Εθνική Ελλάδας δεν πρόσφερε ελκυστικό θέαμα. Επομένως, καλύτερες επιλογές από τον Σκίμπε και μείωση των ατομικών λαθών στη διάρκεια του παιχνιδιού ενδεχομένως να φέρουν καλύτερες ημέρες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή