Τσαβούσογλου: Εργαζόμαστε για την επίτευξη εκεχειρίας στο Ιντλίμπ – Τη Δευτέρα επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν

Τσαβούσογλου: Εργαζόμαστε για την επίτευξη εκεχειρίας στο Ιντλίμπ – Τη Δευτέρα επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία εργάζεται για να επιτευχθή εκεχειρία στην επαρχία του Ιντλίπμ της βορειοδυτικής Συρίας, ενώ είναι ανοιχτή σε συνεργασία που θα μάχεται κατά των «τρομοκρατικών ομάδων» που βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον ομόλογό του από το Πακιστάν. 

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ότι πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα,για την κατάσταση στη Συρία, ενώ κορυφώνεται η διεθνής ανησυχία για την πιθανολογούμενη εισβολή του συριακού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι, τουρκικό κονβόι εισήλθε στο βόρειο Ιντλίμπ από το μεθοριακό πέρασμα του Κφαρ Λούζιν, σύμφωνα με τοΣυριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι πρόσθετες ενισχύσεις θα μοιράζονταν στα 12 σημεία ελέγχου που έχει ήδη δημιουργήσει ο τουρκικός στρατός στον τελευταίο μεγάλο θύλακο των αντικαθεστωτικών, στο πλαίσιο της τριμερούς ειρηνευτικής πρωτοβουλίας με τη Ρωσία και το Ιράν.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η Αγκυρα συνεχίζει να συνεργάζεται με Μόσχα και Τεχεράνη καθώς «το Ιντλίμπ βρίσκεται στο χείλος νέας κρίσης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή