Ο ΔΗΚΤΗΣ (14/09/18)

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση Παναγιωτάκη για την καταδίκη του

Απάντηση για τα όσα του καταλογίζονται σχετικά με τη δικαστική καταδίκη του για υπόθεση δωροδοκίας υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ το 2013, όταν κατείχε τη θέση του διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, έδωσε χθες ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης (φωτ.). «Η διαχείριση της υπόθεσης έγινε με απόλυτη εφαρμογή του Κανονισμού της Εταιρείας και των υπηρεσιακών διαδικασιών τις οποίες υποστηρίζω και υπερασπίζομαι και από τη σημερινή μου θέση», αναφέρει και δηλώνει ότι «σε παρόμοια περίπτωση σήμερα θα ενεργούσα κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο». Η δίωξή του συνίσταται στο ότι δεν παραπέμφθηκε η υπόθεση στoν εισαγγελέα αμέσως όταν έγινε η καταγγελία και επικαλείται τις υπηρεσιακές διαδικασίες της ΔΕΗ που προβλέπουν ότι παραπομπή γίνεται με απόφαση της Διοίκησης μετά την έκδοση πορίσματος της Επιτροπής Διοικητικής Ανάκρισης. Ο κ. Παναγιωτάκης εκτιμά ότι θα δικαιωθεί στο εφετείο και αποδίδει σκοπιμότητα στα σχετικά δημοσιεύματα και στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Η ΔΕΠΑ αιφνιδίασε τους μετόχους της…

Αιφνιδιασμένοι από τις συμφωνίες που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης εμφανίζονται οι μέτοχοι της εταιρείας (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ). Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι μέτοχοι κάλεσαν από κοινού σε συνάντηση τον κ. Τζώρτζη να τους ενημερώσει σχετικά, αφού οι συμφωνίες όχι μόνο δεν είχαν την έγκρισή τους, αλλά δεν ήταν καν εις γνώσιν τους. Ο κ. Τζώρτζης ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Gastrade για τη συμμετοχή της με ποσοστό 20% στον τερματικό σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης, καθώς και την οριστικοποίηση, σύντομα, συμφωνίας με την αμερικανική Cheniere για spot φορτίο LNG.

Γενικόλογες συζητήσεις στη σκιά του Λευκού Πύργου

Στο περιθώριο της ΔΕΘ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ (του υπερταμείου) με τις διοικήσεις των θυγατρικών των επιχειρήσεων ΔΕΗ ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΤΑΔ, Διώρυγα Κορίνθου, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΔΕΘ-HELEXPO, Ελληνικές Αλυκές, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ κ.λπ. Από την ανακοίνωση προκύπτει πως η συνάντηση αναλώθηκε σε γενικότητες για «το όραμα, τις αξίες, τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές κάθε δημόσιας επιχείρησης, άμεσα και μεσοπρόθεσμα».

Η Λουθηρανική Εκκλησία και η μάχη της Κυριακής

Βασικό επιχείρημα των υπέρμαχων της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ότι ολοένα και περισσότερο απελευθερώνεται το ωράριο στις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εκεί αντιδράσεις και μάλιστα από την Εκκλησία, όπως άλλωστε και στην Ελλάδα. Την Τετάρτη, λοιπόν, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γ. Καββαθάς (φωτ.) συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αρχιεπίσκοπο Βόρειας Γερμανίας και επικεφαλής της Ενωμένης Λουθηρανικής Εκκλησίας της Γερμανίας Γκέρχαρντ Ούλριχ. Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ, «η συνάντηση έγινε έπειτα από αίτημα του Αρχιεπίσκοπου και είχε ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά την Κυριακή αργία».

Πιθανές αλλαγές στη λειτουργία του ΕΦΚΑ

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στο οργανόγραμμα και στον τρόπο λειτουργίας του ΕΦΚΑ, εφόσον γίνουν δεκτές οι προσφυγές που εκκρεμούν κατά της συνταγματικότητας του νόμου Κατρούγκαλου, επισημαίνουν σε γνωμοδότησή τους οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ. Κατά τη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θεσπίζεται ο οργανισμός του ΕΦΚΑ, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής, ο πάρεδρος Δημήτριος Πυργάκης) το έκρινε νόμιμο, ενώ έκανε ορισμένες παρατηρήσεις και διέγραψε μια παράγραφο. Ως προς τις εκκρεμούσες προσφυγές κατά του νόμου Κατρούγκαλου, οι σύμβουλοι επισημαίνουν ότι, «σε περίπτωση τυχόν αποδοχής τους, θα πρέπει το περιεχόμενο των αντιστοίχων διατάξεων του υπό επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, αν και όπου αυτό είναι αναγκαίο, να τροποποιηθεί αναλόγως, στο πλαίσιο της υποχρεώσεως συμμορφώσεως της διοικήσεως προς το περιεχόμενο της αποφάσεως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή