Εντυπωσιακές εικόνες από τη ρωσική στρατιωτική άσκηση «Vostok»

Εντυπωσιακές εικόνες από τη ρωσική στρατιωτική άσκηση «Vostok»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 300.00 άνδρες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συμμετέχουν στην άσκηση με την κωδική ονομασία Vostok 2018, τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια των τελευταίων δεκαετιών.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη ρωσική στρατιωτική άσκηση «Vostok»-1

Την άσκηση, που ξεκίνησε την Τρίτη στην Ρωσία με τη συμμετοχή δυνάμεων και από την Κίνα, παρακολούθησε προσωπικά ο Βλαδιμίρ Πούτιν.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη ρωσική στρατιωτική άσκηση «Vostok»-2

Για την πραγματοποίησή της έχουν δεσμευθεί τεράστιες εκτάσεις στην κεντρική και την ανατολική Ρωσία, μέχρι την Σιβηρία και την ρωσική Άπω Ανατολή.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη ρωσική στρατιωτική άσκηση «Vostok»-3

Περιγράφοντας τους στόχους της άσκησης ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου Γερασίμωφ έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι αυτοί είναι καθαρά αμυντικοί.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη ρωσική στρατιωτική άσκηση «Vostok»-4

«Στους Στρατιωτικούς Αγώνες Vostok 2018, όλα τα κράτη ανταγωνίζονται μόνο θεωρητικά μεταξύ τους. Βρίσκονται στις ανατολικές και δυτικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι ελιγμοί δεν είναι στοχοθετημένοι εναντίον άλλων χωρών και είναι εναρμονισμένοι με το στρατιωτικό μας δόγμα, το οποίο έχει αμυντικό χαρακτήρα», είπε.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη ρωσική στρατιωτική άσκηση «Vostok»-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή