Μ. Ντράγκι: Προαπαιτούμενο για τη βιώσιμη ανάκαμψη της Ελλάδας η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων

Μ. Ντράγκι: Προαπαιτούμενο για τη βιώσιμη ανάκαμψη της Ελλάδας η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προαπαιτούμενο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα αποτελεί η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs)», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. 

Αναφορικά με το πλαίσιο για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο Ντράγκι επεσήμανε ότι η μείωση των NPEs που ανέρχονταν σε 92,4 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, είναι μία από τις βασικές προκλήσεις με τις οποίες αναμένεται να έρθουν αντιμέτωπες οι ελληνικές τράπεζες..

Ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, ο κ. Ντράγκι αξιολόγησε ότι η απόφαση του Eurogroup τον Ιούνιο «θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα», ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ έχει ικανοποιηθεί από τις αποφάσεις του Eurogroup, καθώς και από τη δέσμευση ότι είναι έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για το χρέος μακροπρόθεσμα σε περίπτωση υλοποίησης δυσμενών οικονομικών εξελίξεων.

Για την προσφυγή σε προληπτική οικονομική στήριξη και συναφείς πρόσθετες υποχρεώσεις από την άποψη της δημοσιονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων, «θα ήθελα να σας παραπέμψω στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), καθώς αυτό είναι το όργανο που θα παράσχει τέτοιου είδους στήριξη εφόσον ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Ντράγκι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή