Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, το οποίο τιμά φέτος τη μελοποιημένη ποίηση, διοργανώνεται αφιέρωμα στο συνθετικό έργο του Γιώργου Ανδρέου. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ποιητές που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον συνθέτη. Τραγουδούν οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας και Κορίνα Λεγάκη, ενώ ποιήματα θα διαβάσει ο Στέλιος Μάινας. Στις 8.30 μ.μ. Ζάππειο.

• «Ηλιος με δόντια», δραματοποιημένο μυθιστόρημα που δοκιμάζεται στη σκηνή. Στις 9 μ.μ. – Κυρ. στις 7 μ.μ. Θέατρο Ελυζέ, Νυμφαίου 12,Ιλίσια.

• Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους «Ευγενείς Αλήτες» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την πολύχρονη πορεία του που έχουμε αγαπήσει. Στις 9 μ.μ. 3η Μαρίνα Γλυφάδας.

• Στο «Μαύρο γιασεμί» της Μαρίας Μαραγκουδάκη σε σκηνοθεσία Γ. Τζαβάρα, ένας αποκαλυπτικός γυναικείος μονόλογος. Στις 8.30 μ.μ. Αλεξάνδρεια – Πολυχώρος Τέχνης, Σπάρτης 14, πλ. Αμερικής.

• Μια μουσική συνάντηση δύο καλών τραγουδοποιών, του Παντελή Θαλασσινού και του Βασίλη Σκουλά, με ένα πρόγραμμα με έντονα αρώματα Ελλάδας, από τη Σμύρνη ώς τη Μακεδονία και την Κρήτη. Αύριο, στις 9.30 μ.μ. Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 17, Θεσσαλονίκη.

• Ο πόλεμος και η Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 μέσα από τη ματιά μιας γυναίκας, στην παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», ένα μονόλογο που σκηνοθετεί και ερμηνεύει η Χρ. Αλεξανιάν. Στις 9 μ.μ. Αλσος Νέας Σμύρνης.

• Η Μελίνα Ασλανίδου στήνει ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα γεμάτο με λαϊκές, έντεχνες και παραδοσιακές μελωδίες έχοντας στις αποσκευές της το νέο της άλμπουμ «Ξημερώνει Κυριακή» με διασκευές σε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα. 16/9. Προαύλιο Κλειστού Γυμναστηρίου, Πεύκα Θεσσαλονίκης.

• Ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης μαζεύει τα πιο αγαπημένα λαϊκά τραγούδια της δισκογραφίας του και επισκέπτεται την «Ταράτσα του Φοίβου», φέρνοντας στην παρέα του Φοίβου Δεληβοριά τη Μελίνα Κανά και την Κατερίνα Κούκα. 17/9. Στις 9 μ.μ. Ιερά Οδός 13.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή