Ποδόσφαιρο: Αναζητείται αισιοδοξία

Ποδόσφαιρο: Αναζητείται αισιοδοξία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρένθεση «Εθνική Ελλάδας» στο Nations League έκλεισε. Το συγκρότημα του Mίκαελ Σκίμπε δεν έδειξε κάτι το νεότερο και, επομένως, παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Εκεί ακριβώς όπου βρίσκεται και το ποδόσφαιρό μας. Διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά. Οσο για το μέλλον, τίποτα δεν προϊδεάζει πως μπορεί να υπάρξει κάποια βελτίωση.

Οταν βλέπεις στην ενδεκάδα της ομάδας ποδοσφαιριστές που βαρέθηκε ο κόσμος να τους παρακολουθεί με τη «γαλανόλευκη» και είναι έτοιμοι για… συνταξιοδότηση, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αισιοδοξία. Απλά σε δουλειά να βρισκόμαστε και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Από τους διοικούντες την ΕΠΟ μέχρι τους μάνατζερ… Εξάλλου, πόσο ασχολείται ο Ελληνας οπαδός με την Εθνική; Η ομάδα του να πάει καλά, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Σε αυτά επιστρέφουμε. Από σήμερα στα εσωτερικά και από την Τετάρτη στα… δύσκολα. Ομως και γι’ αυτά πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Η Σούπερ Λίγκα στις δύο πρώτες αγωνιστικές πιστοποίησε πως θα έχει πάλι πρωταγωνιστές τη βία, την αναξιοκρατία, τους ανίκανους διαιτητές και την καθιερωμένη, εδώ και χρόνια, έγχρωμη προβολή των γεγονότων. Τα λέμε, τα δείχνουμε και τα γράφουμε, όπως μας συμφέρει. Μόνο που ο φίλαθλος έπαψε να τρέφεται με… σανό.

Οσο για τους τρεις Ευρωπαίους εκπροσώπους μας; Αυτοί θα πρέπει να ξεχάσουν τις προκρίσεις τους και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Τους περιμένουν δύσκολοι αγώνες και η συντριβή είναι πολύ πιο πιθανή από μία νίκη ή ένα τιμητικό αποτέλεσμα. Γιατί κανένας τους δεν έδειξε πως είναι έτοιμος για παιχνίδια τέτοιου επιπέδου, με αντιπάλους που «τρομάζουν» στο άκουσμα του ονόματός τους και μόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή