Γνωρίζοντας το νέο DS 3 Crossback στο Παρίσι

Γνωρίζοντας το νέο DS 3 Crossback στο Παρίσι

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Απρόσμενα και πολύ διακριτικά, η DS αποκάλυψε σε εκλεκτά Μέσα σε παγκόσμια κλίμακα το καινούργιο premium μικρό crossover της, το DS 3 Crossback. Η “Καθημερινή” βρέθηκε στο Παρίσι και κάλυψε το γεγονός, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη της γαλλικής φίρμας. Ο διαχωρισμός της DS από τη Citroen είναι κάτι που στη χώρα μας δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, ωστόσο στο εξωτερικό αυτές οι δύο μάρκες έχουν η κάθεμια το δικό τους κοινό.

 

Το DS 3 Crossback είναι ένα μικρό SUV με διαστάσεις 4,1 μέτρα μήκος, 1,8 μέτρα πλάτος και 1,5 μέτρα ύψος, ενώ βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMP. Ιδιαίτερη και προκλητική η εξωτερική του σχεδίαση, αλλά το εσωτερικό είναι φουλ στην πολυτέλεια, στην τεχνολογία και στα πανάκριβα υλικά. Από μηχανολογικής άποψης, η DS προσφέρει όλα τα σύγχρονα σύνολα βενζίνης και ντίζελ για το crossover της. Υπάρχει ο 1.2 PureTech που έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές, καθώς και ο νέος 1.5 BlueHDi (πετρέλαιο) που πληροί όλες τις προδιαγραφές Euro. Έκπληξη είναι και η ηλεκτρική έκδοση του DS 3 Crossback με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής και την 50άρα KWh μπαταρία να προσφέρει αυτονομία μέχρι και 300 χλμ. (WLTP).
 
Την άνοιξη 2019 θα κυκλοφορούν τα πρώτα αυτοκίνητα στους δημόσιους δρόμους, ενώ αργότερα θα λανσαριστεί και η ηλεκτρική έκδοση. Το 2022 αναμένεται και το υβριδικό DS 3 Crossback.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή