Συρία: Δημοτικές εκλογές στις περιοχές που ελέγχονται από τον Ασαντ

Συρία: Δημοτικές εκλογές στις περιοχές που ελέγχονται από τον Ασαντ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ για τις πρώτες δημοτικές εκλογές από το 2011, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίζουν από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για να εκλέξουν τους δημοτικούς συμβούλους τους στη χώρα αυτή που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο.

«Περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι διεκδικούν 18.478 έδρες σε όλες τις επαρχίες», σύμφωνα με το SANA.

Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες ψηφοφόρων να ρίχνουν την ψήφο τους στην κάλπη σε εκλογικά τμήματα κοντά στη Δαμασκό και στις παραλιακές πόλεις Λαττάκεια και Ταρτούς (δυτική Συρία), παραδοσιακά προπύργια του προέδρου Άσαντ.

Έπειτα από περισσότερο από επτά χρόνια ενός φονικού πολέμου και χάρη στη βοήθεια των ρώσων συμμάχων του που επεμβαίνουν στρατιωτικά στο πλευρό του, το συριακό καθεστώς ελέγχει πλέον περίπου τα δύο τρίτα της χώρας. Μάχες συνεχίζονται ωστόσο σε περιοχές.

Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν περισσότερες ευθύνες απ' ό,τι οι προκάτοχοί τους, ιδιαίτερα στους τομείς της ανοικοδόμησης και της πολεοδομικής ανάπτυξης.

Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές στη Συρία είχαν διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2011, έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου. Το καθεστώς οργάνωσε βουλευτικές εκλογές το 2016 στα τμήματα της χώρας τα οποία ήλεγχε και προεδρικές εκλογές το 2014.

Σ' αυτές τις τελευταίες, ο πρόεδρος Άσαντ, ο οποίος διαδέχθηκε το 2000 τον πατέρα του, τον Χάφεζ αλ-Άσαντ, επανεξελέγη για μια επταετή προεδρική θητεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή