Καμμένος για Πρέσπες: Δεν υπάρχει συμφωνία, μόνο η μονογραφή του ΥΠΕΞ

Καμμένος για Πρέσπες: Δεν υπάρχει συμφωνία, μόνο η μονογραφή του ΥΠΕΞ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη του, αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της ΠΓΔΜ, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά σε όλους τους τόνους, ότι αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, ενώ προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία.

«Η συμφωνία δε θα κυρωθεί. Εμείς που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι, θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε. Έχω δεσμευτεί δημόσια εδώ και καιρό», είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Δε θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση. Τότε, θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για παραβίαση της συμφωνίας από πλευράς Ζάεφ, αφού όπως σημείωσε, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ «λέει πράγματα που δεν υπάρχουν στη συμφωνία». Και πρότεινε ότι η « κυβέρνηση θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ για παραβίαση της συμφωνίας».

Ο κ. Καμμένος, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, φάνηκε να αμφισβητεί ακόμη και το κύρος της καθ' εαυτής συμφωνίας λέγοντας: «Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει μια μονογραφή του υπ. Εξωτερικών», είπε, προσθέτοντας ότι όταν έρθει η Συμφωνία στην Βουλή, «τότε θα μετρήσουν οι Έλληνες την στάση των ΑΝΕΛ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή