Ο Ερντογάν απαντά για το ιπτάμενο παλάτι: Είναι δώρο του Εμίρη

Ο Ερντογάν απαντά για το ιπτάμενο παλάτι: Είναι δώρο του Εμίρη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώρο του Εμίρη του Κατάρ προς την Τουρκία και όχι προς τον ίδιο προσωπικά χαρακτήρισε ο Ερντογάν το πολυτελές αεροσκάφος που αποκτήθηκε προκειμένου να χρησιμοποιείται ως προεδρικό, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν κόστισε τίποτε στην Τουρκία.

Στις δηλώσεις του, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο Εμίρης του Κατάρ δώρισε το αεροσκάφος μόλις πληροφορήθηκε το ενδιαφέρον της Τουρκίας για εξαγορά του.

«Δεν θα βγάλω λεφτά από την Τουρκία. Το προσφέρω σαν δώρο», ήταν η φράση του Εμίρη όπως την μετέφερε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους εν πτήσει, κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Ερντογάν ενημέρωσε επίσης τους δημοσιογράφους ότι το αεροσκάφος ξαναβάφεται και ότι μόλις τελειώσουν οι εργασίες θα μπορέσουν να ταξιδέψουν με αυτό και εκείνοι. «Αλλά θα είστε στο αεροπλάνο της Τουρκικής Δημοκρατίας, όχι στο δικό μου», διευκρίνισε.

Το αεροσκάφος, χωρητικότητας 400 επιβατών έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρει σε συνθήκες πολυτέλειας περί τα 76 άτομα, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Χουριέτ.

Τον περασμένο μήνα, το Κατάρ, ο στενότερος σύμμαχος της Τουρκίας, ενέκρινε πακέτο 15 δισ. δολαρίων προς στήριξη της δοκιμαζόμενης τουρκικής λίρας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή