Ανοιχτή επιστολή ΝΔ προς την ηγεσία της ΕΡΤ για τα σχόλια δημοσιογράφου

Ανοιχτή επιστολή ΝΔ προς την ηγεσία της ΕΡΤ για τα σχόλια δημοσιογράφου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι απέστειλε ανοιχτή επιστολή με παραλήπτες τον Βασίλη Κωστόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, τον Βασίλη Ταλαμάγκα, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ και τον Παναγιώτη Τσούτσια γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Η Πειραιώς σημειώνει πως στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη Ματιά» ακούστηκαν σήμερα, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».

Τα παραπάνω – συνεχίζει η ΝΔ – τα ανέφερε επί λέξει ο Σωτήρης Καψώχας που είναι ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών της εκπομπής.

«Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της. Ενημερώνουμε τους τρεις προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Υ.Γ. Η εν λόγω ανοιχτή επιστολή αυτονοήτως απευθύνεται και στην ηγεσία του ΕΣΡ που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

H απάντηση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι, αναφέρει η ΕΡΤ στην απάντησή της στην ανοικτή επιστολή της ΝΔ.

«Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ.

Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων», αναφέρει η ΕΡΤ στην απάντησή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή