Δημοσκόπηση ΠΓΔΜ: Με μικρή διαφορά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών οι πολίτες

Δημοσκόπηση ΠΓΔΜ: Με μικρή διαφορά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών οι πολίτες

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών και σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Market Vision για λογαριασμό της σκοπιανής ιστοσελίδας Mkd.mk προηγείται το «ναι» με μικρή διαφορά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημσκόπηση που μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ, στο ερώτημα «είστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών» το 51,1% των ερωτώμενων απαντά «ναι», ενώ 48,9% των Σκοπιανών πολιτών δηλώνει «όχι».

Σε ό,τι αφορά την εθνοτική προέλευση, το χάσμα μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών για τη συμφωνία των Πρεσπών μοιάζει αγεφύρωτο. Μόνο το 33,5% των Σλαβομακεδόνων τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, ενώ το 66,5% λέει «όχι». Εντούτοις, το 95% των Αλβανών δηλώνει «ναι» στη συμφωνία, και μόλις το 5% διαφωνεί.

Στο ερώτημα «είστε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για αλλαγή του ονόματος της ‘’Δημοκρατίας της Μακεδονίας’’ το 52,6% των ερωτηθέντων απαντά «όχι» ενώ «ναι» απαντά το 47,4%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή