Ραντεβού Τσακαλώτου – επενδυτών την Πέμπτη στο Λονδίνο

Ραντεβού Τσακαλώτου – επενδυτών την Πέμπτη στο Λονδίνο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές με επενδυτές θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του 3ου ετήσιου roadshow το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών (19-20 Σεπτεμβρίου), σε μια πολύ δύσκολη περίοδο τόσο για τις ελληνικές μετοχές όσο και για τα ελληνικά ομόλογα. Ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017, ο τραπεζικός δείκτης κινείται σε επίπεδα Φεβρουαρίου του 2016 και οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων επιμένουν πάνω από το 4%, «απαγορεύοντας» ουσιαστικά την έξοδο της χώρας στις αγορές, με τους επενδυτές να έχουν ξεκάθαρα επιλέξει να απέχουν από την Ελλάδα παρά το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης.

Την Τετάρτη, ο κ. Τσακαλώτος θα μεταβεί στη βρετανική πρωτεύουσα ύστερα από μια σύντομη στάση στο Βερολίνο –όπου θα συμμετάσχει ως παρατηρητής σε συνάντηση του δικτύου των υπουργών Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, και την Πέμπτη θα μιλήσει σε κοινό επενδυτών στο May Fair Hotel, ενώ θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων. Ο κ. Τσακαλώτος θα παρουσιάσει στα διεθνή funds τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και το ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης της κυβέρνησης, σε ένα σημαντικό τεστ των διαθέσεων των ξένων επενδυτών, καθώς το roadshow αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη επίσημη επαφή με τις αγορές στη «μεταμνημονιακή» εποχή.

Αναλυτές επισημαίνουν στην «Κ» ότι κρατούν μικρό καλάθι, δεδομένης της εικόνας της ελληνικής αγοράς το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα αυτής των τραπεζών, με τον τραπεζικό κλάδο μέσα σε 11 συνεδριάσεις να χάνει το 25% της χρηματιστηριακής του αξίας. Αξίζει να σημειώσουμε πως στο roadshow έχουν προγραμματιστεί πάνω από 650 συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες θα συμμετάσχουν σχεδόν 100 funds και 130 διαχειριστές χαρτοφυλακίων, ενώ οι ελληνικές εταιρείες που θα συμμετέχουν είναι οι: ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, EXAE, Autohellas, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ – Ελ. Τεχ. Ανεμος, Ελβάλ-Χαλκόρ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα – Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Κρι-Κρι, Lamda Development, Marfin Investment Group, MLS, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, Βιοχάλκο και Intralot.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή