Πρόσωπα της Τρίτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακούραστος ερευνητής και αληθινός φιλέλληνας –πρακτικά και μισός Ελληνας, αφού από το 1977 ζει στη χώρα μας– τιμήθηκε το περασμένο Σάββατο με τον Σταυρό της Αξίας Α΄ Τάξεως του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Στον καθηγητή Χάγκεν Φλάισερ (φωτ.) απένειμε τον Σταυρό ο πρέσβης Γενς Πλότνερ, ως αναγνώριση του εξαιρετικά σημαντικού του έργου πάνω στην ακριβή επιστημονική διερεύνηση της ιστορίας της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

(…) Μια σημαντική επιτυχία του ανακοίνωσε χθες το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το οποίο εξασφάλισε μια ειδική προβολή του αριστουργηματικού «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν. Το φιλμ, που κέρδισε πρόσφατα τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, θα προβληθεί τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι άγνωστο αν το Netflix θα παραχωρήσει τα δικαιώματα για περαιτέρω προβολές στις αίθουσες.

(…) Τις πρώτες φωτογραφίες του Χοακίν Φοίνιξ στον ρόλο ενός από τους πιο περιζήτητους κακούς του σινεμά έδωσε στη δημοσιότητα ο Τοντ Φίλιπς, που σκηνοθετεί μια νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζόκερ. Το φιλμ, ο τίτλος του οποίου δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί, έχει ως κεντρικό ήρωα έναν αποτυχημένο κωμικό που καταλήγει ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες του Γκόθαμ Σίτι. Oλα δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος Τζόκερ θα έχει πιο διακριτική εμφάνιση από τους προηγούμενους, όμως με ή χωρίς έντονο μεϊκάπ η πρόκληση για τον Φοίνιξ θα είναι μεγάλη, αφού έχει να «ανταγωνιστεί» ηθοποιούς όπως ο Τζακ Νίκολσον και ο Χιθ Λέτζερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή