Ευρωεκλογές: Στον Σέφκοβιτς το «χρίσμα» των Σοσιαλδημοκρατών

Ευρωεκλογές: Στον Σέφκοβιτς το «χρίσμα» των Σοσιαλδημοκρατών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ο Σοσιαλδημοκράτης Σλοβάκος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου (Spitzenkandidat) κάθε ευρωπαϊκού κόμματος διεκδικεί την προεδρία της Κομισιόν, σύμφωνα με το άτυπο σύστημα που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στις ευρωεκλογές του 2015. Στις εκλογές εκείνες, επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών ήταν ο Μάρτιν Σουλτς και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος όντως, μετά την επικράτηση της συντηρητικής παράταξης στις ευρωεκλογές, ανέλαβε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για τις ευρωεκλογές του 2019, το χρίσμα του ΕΛΚ διεκδικεί ο Βαυαρός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Θέλω να ηγηθώ και να δώσω ενέργεια στη σοσιαλδημοκρατική οικογένεια για να βρει λύσεις που να εμπνέουν τους λαούς της Ευρώπης», δήλωσε ο 52χρονος Σέφκοβιτς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Politico.eu. «Οι κοινωνίες μας αλλάζουν με τρόπο που πολλοί μπορεί να θεωρούν απειλητικό», είπε, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη μετανάστευση και στην αντικατάσταση θέσεων εργασίας από την τεχνολογία. Ο Σέφκοβιτς, επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια, εν συνεχεία στράφηκε εναντίον όσων διαδίδουν «ψευδείς υποσχέσεις», «εκμεταλλεύονται τους φόβους» και «καλλιεργούν τον διχασμό».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή