Σέντρα στο ανανεωμένο Τσάμπιονς Λιγκ

Σέντρα στο ανανεωμένο Τσάμπιονς Λιγκ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωρα 7.55 μ.μ., η νέα ώρα του Τσάμπιονς Λιγκ, για τα δύο απογευματινά παιχνίδια που απόψε θα ανοίξουν σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον τελικό του 2018 την αυλαία του θεσμού στο κύριο κομμάτι του, τη φάση των ομίλων, με τους αγώνες της Μπαρτσελόνα με την Αϊντχόφεν και της Ιντερ με την Τότεναμ για τον Β΄ όμιλο. Ακολουθεί στις 10 το βράδυ το υπόλοιπο μενού της βραδιάς, με κυριότερους αγώνες αυτούς της Λίβερπουλ με την Παρί Σεν Ζερμέν και της Μονακό με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με διαιτητή τον Τάσο Σιδηρόπουλο η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη φορμαρισμένη Αϊντχόφεν, που πετά από νίκη σε νίκη στην Ολλανδία. Ο τεχνικός της PSV, Μαρκ Φαν Μπόμελ, έδειξε απόλυτα συνειδητοποιημένος του δέους με το οποίο θα αντιμετωπίσουν την Μπάρτσα του Λέο Μέσι οι παίκτες του, δηλώνοντας: «Ας κερδίσουν πρώτα την Μπαρτσελόνα και μετά ας μαλώσουν για το ποιος θα πάρει τη φανέλα του Μέσι! Ξέρω ότι θα του ζητήσουν τη φανέλα, αλλά δεν πρέπει να το κάνουν από το ημίχρονο».

Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα –παρά το τέλειο ξεκίνημα στην Ισπανία– δεν έχει ακόμη φθάσει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. «Είμαι λίγο ανήσυχος, μόνο λιγάκι», δήλωσε ο προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε: «Είναι προφανές ότι υπάρχουν πράγματα που χρήζουν βελτιώσεως», είπε μετά τη δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ιντερ και Τότεναμ προέρχονται από επώδυνες εντός έδρας ήττες στα πρωταθλήματά τους και έχουν ανάγκη αλλαγής κλίματος, αλλά και βαθμών σε αυτόν τον τόσο δύσκολο όμιλο. Η Τότεναμ είναι σε λίγο δυσκολότερη θέση απόψε, καθώς θα της λείπουν τόσο ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Ιγκό Γιορίς όσο και ο πολύτιμος μέσος Ντέλε Αλι αλλά και ο Μούσα Σισοκό. Αναμφίβολα, το ματς της ημέρας είναι αυτό στο Ανφιλντ μεταξύ Λίβερπουλ και Παρί, δύο εκ των κύριων διεκδικητών του φετινού τροπαίου. Ο τεχνικός των Αγγλων, Γιούργκεν Κλοπ, επέστησε στους παίκτες του την προσοχή όσον αφορά τον Νεϊμάρ, ωστόσο δήλωσε ότι τα… θεατρικά του αποτελούν μέρος του παιχνιδιού. «Ξέρω ότι ο Νεϊμάρ το κάνει περισσότερο θέμα κάποιες φορές» είπε, αλλά τον δικαιολόγησε λέγοντας ότι πρόκειται για «μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση διότι οι παίκτες πραγματικά έπεφταν πάνω του και ήθελε να προστατεύσει τον εαυτό του».

Ο Γερμανός τεχνικός των «Ρεντς» δεν ήταν χθες σίγουρος αν θα έχει απόψε στη διάθεσή του τον συμπαίκτη του Νεϊμάρ στη «Σελεσάο», Ρομπέρτο Φιρμίνο, καθώς ο τελευταίος ταλαιπωρείται ακόμη από τον τραυματισμό στο μάτι στη νίκη επί της Τότεναμ.

Ο επίσης Γερμανός τεχνικός της Παρί, Τόμας Τούχελ, πονοκεφαλιάζει για το ποιος θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Μάρκο Βεράτι στη μεσαία γραμμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή