H CHANEL αποκτά μερίδιο στην Montres Journe SA.

H CHANEL αποκτά μερίδιο στην Montres Journe SA.

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O οίκος Chanel ενισχύει τη θέση του στην αγορά της υψηλής ωρολογοποιίας συμμετέχοντας σε ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Montres Journe SA, η οποία, δραστηριοποιείται στον χώρο της πολυτελούς ωρολογοποιίας για περισσότερα από 15 χρόνια. Το νέο προκαλεί αρκετά μεγάλη εντύπωση, ίσως γιατί το όνομα François-Paul Journe δεν είναι ίσως τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό. Για τους μυημένους όμως στα της υψηλής ωρολογοποιίας είναι γνωστό το δημιουργικό ταλέντο και οι ιδιοφυείς προτάσεις του χαρισματικού ωρολογοποιού και εύκολα μπορούν να αντιληφθούν γιατί ο διεθνής οίκος Chanel επέλεξε να συμπορευθεί μαζί του.

H CHANEL αποκτά μερίδιο στην Montres Journe SA.-1

Ο François-Paul Journe σπούδασε από την ηλικία των 14 ετών στη σχολή ωρολογοποιίας της γενέτειράς του Μασσαλίας και κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Έκανε την πρακτική του εξάσκηση δίπλα στον θείο του σε ένα φημισμένο εργαστήρι ωρολογοποιίας στο Saint-Germain-des-Prés. Μεγάλοι ωρολογοποιοί του 18ου αιώνα, όπως ο Abraham-Louis Breguet και Antide Janvier, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσής του, όταν ξεκινούσε την κατασκευή του πρώτου του ρολογιού τσέπης με tourbillon σε ηλικία μόλις είκοσι ετών, το 1982. 

H CHANEL αποκτά μερίδιο στην Montres Journe SA.-2

Το Sonnerie Souveraine είναι από τις πιο πρόσφατες δημιουργίες του F.P.JOURNE

Το 1994 ο François-Paul Journe άρχισε να υλοποιεί το όραμά του δημιουργώντας τη δική του εταιρεία. Από το 1999 η Montres Journe SA κατασκευάζει και διανέμει ρολόγια πολυτελείας με την ονομασία «F.P. Journe – Invenit et Fecit». Η φράση «Invenit et Fecit» είναι λατινική και σημαίνει «εφευρεμένα και κατασκευασμένα» από τον F.P.Journe. Η Manufacture εδρεύει στη καρδιά της Γενεύης και συγκεντρώνει όλες τις εργασίας κάτω από μία στέγη: τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και την παραγωγή κάθε μηχανισμού, κάσας και καντράν. Η παραγωγή της περιορίζεται σε 900 μόλις ρολόγια τον χρόνο, διατηρώντας έτσι έναν αποκλειστικό χαρακτήρα.

H CHANEL αποκτά μερίδιο στην Montres Journe SA.-3

F.P.JOURNE Souveraine Chronomètre à Résonance

Ο François-Paul Journe απολαμβάνει σήμερα τον σεβασμό και τον θαυμασμό συναδέλφων και «ανταγωνιστών» στον κόσμο της ωρολογοποιίας ενώ οι δημιουργίες του έχουν επανειλημμένα διακριθεί διεθνώς με Βραβεία Ωρολογοποιίας, όπως το Grand Prix d’ Horlogerie της Γενεύης.

H CHANEL αποκτά μερίδιο στην Montres Journe SA.-4

Τα εμβληματικά κεραμικά μοντέλα J12 της Chanel

Η Chanel δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του κλάδου της ωρολογοποιίας και το αποδεικνύει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια όχι μόνο με τις εξαιρετικές δημιουργίες της αλλά και υποστηρίζοντας ανεξάρτητους ωρολογοποιούς και εταιρείες. Η αρχή έγινε το 1998 όταν απέκτησε μερίδιο στην εταιρεία Bell & Ross και συνεχίστηκε το 2011 με τον Romain Gauthier. Ο γαλλικός οίκος έχει αποδείξει ότι στηρίζει τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες με απόλυτο σεβασμό, χωρίς να παρεμβαίνει στο όραμα, στους στόχους και στο image των εταιρειών αυτών. Γι’ αυτό και η συμμετοχή της Chanel στο μετοχικό κεφάλαιο της Montres Journe SA μπορεί να κριθεί ως μία θετική κίνηση, η οποία εγγυάται την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας αλλά και τη διατήρηση της αυτονομίας της.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Chanel εδώ και για τον François-Paul Journe εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή