Βραβεία ΕΜΜΥ: Στο Game of Thrones τα περισσότερα βραβεία

Βραβεία ΕΜΜΥ: Στο Game of Thrones τα περισσότερα βραβεία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Netflix απείλησε αλλά δεν στο τέλος μοιράστηκε την κορυφή με τo καλωδιακό δίκτυο της HBO, στη χθεσινή απονομή των βραβείων EMMY.

Τα δύο δίκτυα κατέκτησαν από 23 βραβεία, αν και το HBO κέρδισε την πλέον επιφανή κατηγορία του βραβείου δραματικής σειράς.

Το αποτέλεσμα καταδεικνύει την άνοδο της διαδικτυακής τηλεόρασης που μέσα σε μόλις 5 χρόνια πρωτότυπων παραγωγών κατάφερε να ισοφαρίσει την HBO που βρίσκεται στην κορυφή των βραβείων τα τελευταία 16 χρόνια.

Τη μεγαλύτερη συγκομιδή δημιουργικών και τεχνικών βραβείων πέτυχε το «Game of Thrones», της οποίας η επερχόμενη όγδοη σεζόν θα είναι και η τελευταία, με πέντε συνολικά βραβεία πέραν της καλύτερης Δραματικής Σειράς και για το μακιγιάζ, τα κουστούμια, τη μουσική και το stunt coordination.

Η κωμική σειρά των Έιμι Σέρμαν Παλαντίνο και Νταν Παλαντίνο («Gilmore Girls», «Bunheads»), «The Marvelous Mrs. Maisel», συγκέντρωσε πέντε βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Κωμικής Σειράς.

Βραβεία ΕΜΜΥ:  Στο Game of Thrones τα περισσότερα βραβεία-1

Το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού δραματικής σειράς κατέκτησε ο Μάθιου Ρις, για την ερμηνεία του στην τελευταία σεζόν της  δημοφιλούς σειράς «The Americans». Η ίδια σειρά πήρε και το βραβείο σεναρίου, λόγω των συνεχών ανατροπών που κράτησαν τους τηλεθεατές καθηλωμένους στους δέκτες τους, ειδικά στα τελευταία επεισόδια.

Βραβεία ΕΜΜΥ:  Στο Game of Thrones τα περισσότερα βραβεία-2

Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού δραματικής σειράς των φετινών Emmy έλαβε η πρωταγωνίστρια του «The Crown», Κλερ Φόι.

Η Τάντι Νιούτον -το ρομπότ επαναστάτρια στο «Westworld»- πρώτευσε στην κατηγορία γυναικείας  ερμηνείας σε δραματική σειρά. «Δεν πιστεύω στον Θεό αλλά θα ήθελα απόψε να τον ευχαριστήσω» είπε η 45χρονη Νιούτον.

Βραβεία ΕΜΜΥ:  Στο Game of Thrones τα περισσότερα βραβεία-3

Μία από τις στιγμές της βραδιάς που έκλεψε την παράσταση ήταν η πρόταση γάμου του νικητή των Variety Special Emmy Glenn Weiss, ο οποίος αμέσως μετά τη βράβευσή του επί σκηνής ζήτησε από την αγαπημένη του να τον παντρευτεί.

«Η μητέρα μου πέθανε πριν δυο εβδομάδες και μου έλεγε να μην αφήσω την ηλιαχτίδα να φύγει από τη ζωή μου», είπε ο 57χρονος βραβευμένος παραγωγός και σκηνοθέτης. «Ηλιαχτίδα είναι το κορίτσι μου που δε θέλω πια να την αποκαλώ κορίτσι μου αλλά γυναίκα μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή