ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινή τηγανιά µε πιπεριές

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Χοιρινό, Κρέας, Συνταγές, Πιπεριές, Αλκοόλ, Ψαρονέφρι, Κυρίως Πιάτο

Εύκολο / Προετοιµασία: 15΄, Μαγείρεµα: περίπου 15΄

Υλικά (για 4 άτοµα)
  • 700 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
  • 2 κρεµµύδια ξερά, σε µικρά καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισµένη και τριµµένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 πιπεριές, κατά προτίµηση κέρατο, καθαρισµένες και τριµµένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 καρότο, χοντροτριµµένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • τα φύλλα από 1/2 µατσάκι φρέσκο δυόσµο ή φρέσκο βασιλικό, ψιλοκοµµένα, ή 1½ κουτ. σούπας δυόσµος ξερός, τριµµένος
  • 50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίµηση βιολογική
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα µεγάλο τηγάνι ή σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά τη µισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµύδια, τις πιπεριές και το καρότο για περίπου 3 - 4 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα αδειάζουµε σε ένα µπολ και τα αφήνουµε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνουµε το κρέας και το σοτάρουµε στο ίδιο τηγάνι (που χρησιµοποιήσαµε πιο πάνω), στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να ροδίσει.

«Σβήνουµε» µε το κρασί και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, µέχρι να εξατµιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουµε τα λαχανικά και τα µυρωδικά, περιχύνουµε µε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουµε µε ξύλινη κουτάλα και µαγειρεύουµε για 1 - 2 λεπτά ακόμη, ίσα να αναµειχθούν τα αρώµατα.

Αποσύρουµε από τη φωτιά και σερβίρουµε  την τηγανιά µε ντοµατοσαλάτα µε βασιλικό.

Τι πίνουμε
Ενα Chardonnay ή ένα Sauvignon Blanc, και τα δύο βαρελάτα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ