Αναστασιάδης για Κυπριακό: Νέα αποτυχία στις συνομιλίες μπορεί να δημιουργήσει νέες σκέψεις

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Νέα αποτυχία στις συνομιλίες μπορεί να δημιουργήσει νέες σκέψεις

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα αποτυχία των συνομιλιών στο Κυπριακό «θα αλλάξει ενδεχόμενα άρδην τη βάση του διαλόγου, όχι γιατί εμείς το επιθυμούμε, αλλά γιατί εκ των γεγονότων ενδεχόμενα να υπάρξουν άλλες σκέψεις είτε από τους εμπλεκόμενους, είτε από τους ενδιαφερόμενους και αυτό θα ήταν το χείριστο», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε ερώτηση, αν είναι δυνατή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε: «αν κρίνω από τις δηλώσεις Τούρκων επισήμων ή από την άτυπη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Ακιντζί στις 16 Απριλίου, δεν θα έλεγα ότι υπήρξε η αναμενόμενη πρόοδος που να ενθαρρύνει τον ΓΓ του ΟΗΕ να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία ή να συγκαλέσει μια νέα σύνοδο ».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι θα τονίσει και πάλι στις προσεχείς συναντήσεις του στην έδρα του ΟΗΕ την αποφασιστικότητά του για διάλογο, σημειώνοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο, που θα πρέπει να διαδραματίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας τόσο σε ό,τι αφορά μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο και την εφαρμογή μιας ενδεχόμενης λύσης όσο και στο θέμα της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νησί.

Επίσης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε τη σημασία της διακυβερνητικής συμφωνίας Κύπρου και Αιγύπτου αναφορικά με τον απευθείας υποθαλάσσιο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, που θα υπογραφεί στη Λευκωσία τόσο για την Κύπρο, όσο και για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στα οφέλη που προσκομίζει η Κύπρος από τις Τριμερείς Συνεργασίες με γειτονικά κράτη, προσθέτοντας ότι θεμελιώνουν τις άριστες σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή