Ποδόσφαιρο: Απόρριψη προσφυγής, σε ισχύ το μπαράζ

Ποδόσφαιρο: Απόρριψη προσφυγής, σε ισχύ το μπαράζ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή της Σούπερ Λίγκας κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που δεν ενέκρινε την προκήρυξη του συνεταιρισμού όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στη Φούτμπολ Λιγκ και αυτών που θα προβιβαστούν στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Η Ε.Ε. της ομοσπονδίας με ψήφους 10-6 είχε αποφασίσει, τον περασμένο Αύγουστο, επειδή μεταξύ των προκηρύξεων, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ, υπήρχε δυσαρμονία στο συγκεκριμένο σημείο, να υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, η οποία σύμφωνα με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων θα είναι από τη σεζόν 2019 – 2020 η Σούπερ Λιγκ 2, ο πρωταθλητής της Φούτμπολ Λιγκ να ανέβει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ και μία θέση να κριθεί μεταξύ του 13ου της Σούπερ Λιγκ και του δεύτερου της Φούτμπολ Λιγκ.

Αυτήν την απόφαση επικύρωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, απορρίπτοντας κατά πλειοψηφία την προσφυγή της Σούπερ Λίγκας. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ήταν αντίθετη με τη διεξαγωγή μπαράζ και θεωρούσε, όπως αποδείχθηκε αβάσιμα, ότι η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ θα καταπέσει.

Ομως η απόφαση της ΕΠΟ βασίστηκε στον ΚΑΠ, που αναφέρει ότι όταν υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ δύο προκηρύξεων τη λύση δίνει η Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της συγκεκριμένης απόφασης που πήρε η ΕΠΟ κόντρα στα «θέλω» της Σούπερ Λίγκας, διαταράχθηκαν όχι μόνο οι σχέσεις των δύο πλευρών, αλλά πρώτη φορά επί των ημερών Βασιλειάδη και Γραμμένου οι σχέσεις υπουργείου – ομοσπονδίας εισήλθαν σε περίοδο κρίσης, επειδή ο υφυπουργός Αθλητισμού, συντασσόμενος με την ηγεσία της Σούπερ Λίγκας, κατηγόρησε την ΕΠΟ για «αλλαγή στάσης» όσον αφορά τα «συμπεφωνημένα», κάτι που απέκρουσε η ομοσπονδία κατηγορώντας μέσω επίσημης τοποθέτησης τον Βασιλειάδη για παρεμβατισμό στο ποδόσφαιρο. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία την από 25.8.2018 προσφυγή της Super League κατά της ΕΠΟ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή