Επετειακά Emmy με βασίλισσα και… δράκους

Επετειακά Emmy με βασίλισσα και… δράκους

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 70ή απονομή των βραβείων Emmy, η οποία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, επιβεβαίωσε στο απόλυτο τον σχηματισμό του σύγχρονου τηλεοπτικού τοπίου με όρους… διπολισμού. Από τη μια υπάρχουν τα παραδοσιακά συνδρομητικά κανάλια, με τα πλουσιότερα από αυτά (βλ. HBO) να χρηματοδοτούν επιλεγμένες σπουδαίες σειρές και από την άλλη οι σύγχρονες διαδικτυακές πλατφόρμες (λέγε με Netflix), οι οποίες παράγουν τόνους τηλεοπτικού υλικού για όλα τα γούστα. Κάπως έτσι είχαμε ισοπαλία, 23-23 συγκεκριμένα, με τα δύο κανάλια να μοιράζονται τη μερίδα του λέοντος και περίπου όλοι να πηγαίνουν σπίτι ευχαριστημένοι.

Πρώτοι και καλύτεροι βέβαια οι συντελεστές του «Game of Thrones», οι οποίοι είδαν το σόου που άλλαξε τις ζωές τους και την -ίδια την τηλεόραση- να κατακτά επτά ακόμα βραβεία, μεταξύ των οποίων και το πολυπόθητο της Καλύτερης Δραματικής Σειράς.

Χαρούμενος ήταν σίγουρα και ο Μάθιου Ρις που είδε, έστω και στην τελευταία σεζόν, να επιβραβεύεται η ερμηνεία του στο «The Americans», αλλά και η Κλερ Φόι, η οποία αποχωρεί από το λαμπερό «The Crown» -θα τη διαδεχθεί η Ολίβια Κόλμαν- με το Emmy A΄ Γυναικείου Ρόλου για ενθύμιο. Εκτός όμως από το Netflix, που διακρίθηκε ακόμα με σειρές όπως τα «Black Mirror», «Seven Seconds» και «Godless», καλά τα πήγε και η πλατφόρμα του Amazon, σαρώνοντας την κατηγορία της κωμωδίας με τα πέντε βραβεία του σόου εποχής «The Marvelous Mrs Maisel».

Κατά τα λοιπά, οι δεύτερες ερμηνείες των Θάντι Νιούτον («Westworld») και Πίτερ Ντίνκλεϊτζ («Game of Thrones») έτυχαν επίσης αναγνώρισης, ενώ το ίδιο έγινε με το «Assassination of Gianni Vercase: American Crime Story» (καλύτερη μίνι σειρά) και το «Last Week Tonight», την πολιτικοκοινωνική σάτιρα του Τζον Ολιβερ, που ξεχώρισε για τρίτη συνεχόμενη φορά. Οσο για το κλίμα της βραδιάς, αυτό συμπεριέλαβε μπόλικο αυτοσαρκασμό από την πλευρά των παρουσιαστών, Κόλιν Τζοστ και Μάικλ Τσε, οι οποίοι έστειλαν τα σατιρικά τους βέλη και προς την ίδια την τηλεοπτική βιομηχανία. Αναφερόμενοι δε και στην επέτειο των 70 ετών, επισήμαναν χιουμοριστικά πως τα πρώτα Emmy απονεμήθηκαν το μακρινό 1949, «όταν όλοι συμφωνούσαμε πως οι ναζί ήταν κακοί».

Η πιο συγκινητική στιγμή, πάντως, ήρθε λίγο πριν από το τέλος, όταν ο εκ των βραβευθέντων Γκλεν Βάις έκανε πρόταση γάμου από σκηνής στην αγαπημένη του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή