Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/09/18)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδήλωση Πειραιώς για εταιρική κουλτούρα

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η διοίκηση της Tράπεζας Πειραιώς για συνεχή ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και για τη διαμόρφωση ενιαίας εταιρικής κουλτούρας στον όμιλο, εντάσσεται και η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ονομάστηκε «Φεστιβάλ Αξιών». Σκοπός της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς είναι να δημιουργήσει ομοιόμορφη και σταθερή εταιρική κουλτούρα σε ολόκληρο τον οργανισμό, με βάση τις αρχές της υπευθυνότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, δημιουργώντας παράλληλα ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ανοικτή επικοινωνία, την υψηλή απόδοση και την προσωπική ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν από εργαζομένους της τράπεζας 21 πρότζεκτ και πρωτοβουλίες που συνδέουν τις αξίες της τράπεζας με τις καθημερινές λειτουργίες της, μέσα από ένα διαδραστικό και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα marketplace.

Πρόστιμο 300.000 ευρώ επιβλήθηκε στη Folli Follie

Nέο πρόστιμο για την υπόθεση της Folli Follie επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Αρχή αποφάσισε την επιβολή προστίμου 300.000 ευρώ στη Folli Follie Aνώνυμη Εμπορική, Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3556/2007, σχετικών με την παροχή ζητούμενων στοιχείων, πέραν αυτών που σχετίζονται με τα ταμειακά διαθέσιμα που αφορούν τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση 2017. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις αρχές Αυγούστου είχε ανακοινώσει την επιβολή προστίμων 4 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Folli Follie.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον της Media Markt

Την παρέμβαση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση» προκάλεσαν οι πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας Media Markt από τον όμιλο Olympia (του επιχειρηματία Π. Γερμανού). Σε ανακοίνωση του συλλόγου, μάλιστα, αναφέρεται ότι πληροφορίες θέλουν ήδη να έχει γνωστοποιηθεί η εν λόγω συγκέντρωση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάτι, όμως, που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», δεν ισχύει. Ο σύλλογος ζητεί από την υπουργό Εργασίας να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Προχωρεί η υλοποίηση του έργου «Σύζευξις ΙΙ»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «Σύζευξις ΙΙ». Χθες ολοκληρώθηκε το άνοιγμα του φακέλου (επικαιροποιημένων) δικαιολογητικών για τους αναδόχους στα δύο υποέργα έργου που αφορούν παροχή υπηρεσιών Internet (ISP) και data center. Tα δύο έργα, συνολικού προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ, αναμένεται να κατακυρωθούν στον ΟΤΕ το έργο για τις υπηρεσίες ISP (23 εκατ. ευρώ) και στην TI Sparkle το έργο του data center (13 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΚτΠ Α.Ε., της αναθέτουσας αρχής, θα επιχειρήσει να εντάξει τα έργα στο ΕΣΠΑ, κάτι που είχε συμβεί στο παρελθόν. Ωστόσο, τα έργα απεντάχθηκαν με την ολοκλήρωση του προηγούμενου ΕΣΠΑ (2007-2013).

Πληθώρα καταγγελιών για φοροδιαφυγή

Απολυμένοι, χωρισμένα ζευγάρια, απλήρωτοι και πρώην συνεταίροι αποτελούν σημαντικό μέρος των αποκαλύψεων φοροδιαφυγής από το ΣΔΟΕ. Ανώνυμα ή επώνυμα, με συμβατικό ταχυδρομείο ή ηλεκτρονικό, ή μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1517, καταγγέλλουν τα ένοχα μυστικά των επιχειρήσεων. Η μη έκδοση αποδείξεων, τα διπλά βιβλία και το ξέπλυμα χρήματος εντάσσονται στις σοβαρές καταγγελίες που ασχολείται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, το 2017 υποβλήθηκαν 8.552 καταγγελίες, 4.655 υποβλήθηκαν τηλεφωνικά μέσω του 1517, οι 1.936 καταγγελίες στάλθηκαν μέσω του συμβατικού ταχυδρομείου, ενώ 1.916 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Ολες οι καταγγελίες αξιολογούνται. Αλλες παραπέμπονται κατευθείαν στο αρχείο και άλλες ανατίθενται για ειδικό χειρισμό στους ελεγκτές του Σώματος. Αρκετές από τις μεγάλες υποθέσεις που έχει αποκαλύψει το ΣΔΟΕ προέρχονται από τους ανώνυμους ή επώνυμους καταγγέλλοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή