Αυστραλία: Drones στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Αυστραλία: Drones στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία στην Πολιτεία της Βικτώρια, στην Αυστραλία, ανακοίνωσε το πλαίσιο της Αντιτρομοκρατικής Στρατηγικής 2018-2021, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη χρήση drones, τα οποία θα παρακολουθούν τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Οι αξιωματικοί θα λάβουν επίσης ειδική εκπαίδευση, η οποία θα τους βοηθήσει να ταυτοποιούν πιο εύκολα τους υπόπτους. Τα drones θα χρησιμοποιηθούν για να παρακολουθούν το πλήθος σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως ο επερχόμενος μεγάλος τελικός ποδοσφαίρου της Αυστραλίας.

Η αστυνομία στην πολιτεία αυτή, έχει πραγματοποιήσει αρκετές συλλήψεις τα τελευταία χρόνια χάρη στις οποίες αποφεύχθηκαν μεγάλες τρομοκρατικές ενέργειες, όπως μία επίθεση με εκρηκτικά στην πρωτεύουσα Μελβούρνη. Δύο περιστατικά το 2017, με οχήματα τα οποία έπεσαν πάνω σε πεζούς θεωρήθηκαν ως ενέργειες ατόμων με ψυχική ασθένεια και όχι τρομοκρατική επίθεση.

Πρόσφατα, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πήρε πληροφορίες για μία τρομοκρατική επίθεση σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Μελβούρνης, ωστόσο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι απειλές αυτές προέρχονται από το εξωτερικό και δεν αποτέλεσαν ποτέ αξιόπιστη απειλή.

Η νέα στρατηγική θα εστιάζει στην έγκαιρη παρέμβαση, ενώ η αστυνομία θα συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες για την ψυχική υγεία προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές πριν αυτές εξελιχθούν σε βίαιες πράξεις.

«Η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από τη θεραπεία και έχουμε δεσμευτεί να προλάβουμε όσους επιδιώκουν να αναπτύξουν τρομοκρατική συμπεριφορά» λένε ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή