Παραπομπή του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη για πόθεν έσχες

Παραπομπή του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη για πόθεν έσχες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σειρά παρατυπιών σε δηλώσεις πόθεν έσχες προηγουμένων ετών (2007- 2014) παραπέμπεται σε δίκη ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή αναφορές της Eurobank, διότι δεν ενημερώθηκε για μεταβίβαση ακινήτου από εταιρεία, συνεταίρος της οποίας υπήρξε και ο δήμαρχος Περιστερίου. Εγινε συνολικός επανέλεγχος όλων των δηλώσεων του για πόθεν έσχες του δημάρχου και της συζύγου του και εντοπίστηκαν σειρά παραλείψεων σχετικά με περιουσιακά στοιχεία του ιδίου αλλά και της συζύγου του για τις οποίες υποβλήθηκαν από τον ίδιο συμπληρωματικές δηλώσεις, οι οποίες όμως θεωρήθηκαν εκπρόθεσμες από τη σχετική επιτροπή που ελέγχει το πόθεν έσχες.

Ειδικότερα από τους ελέγχους προέκυψε ότι δεν είχε δηλώσει ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία όμως είχε περιλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις και περιουσία της συζύγου του επικαλούμενος ότι ήταν σε διάσταση για κάποιο χρονικό διάστημα, γεγονός που έγινε δεκτό και η σύζυγος Παχατουρίδη απαλλάχθηκε από το Συμβούλιο Εφετών.

Μετά ταύτα, με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται σε δίκη μόνον ο δήμαρχος Περιστερίου κυρίως για παραλείψεις σχετιζόμενες με μετοχές, καταθέσεις και λοιπά σε εταιρεία που υπήρξε συνεταίρος και η μεταβίβαση ακινήτου της δεν γνωστοποιήθηκε στη δανείστρια τράπεζα. Ο ίδιος πάντως αποδίδει τις παραλείψεις στις δηλώσεις του πόθεν έσχες σε αβλεψίες και λάθη της λογιστικής εταιρείας που είχε αναλάβει τη σύνταξη των σχετικών δηλώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή