Ο Nτόναλντ Τραμπ στις πληγείσες περιοχές

Ο Nτόναλντ Τραμπ στις πληγείσες περιοχές

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις περιοχές της Ανατολικής Ακτής που επλήγησαν από τον τυφώνα «Φλόρενς» επισκέφθηκε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έφθασε χθες το πρωί στη βάση των πεζοναυτών στο Χάβελοκ της Βόρειας Καρολίνας, μία από τις πόλεις που δοκιμάστηκαν σκληρά στο πέρασμα του τυφώνα. «Θα πάμε να χαιρετίσουμε τα παιδιά από τη FEMA (την αρμόδια υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών) και τον στρατό, όλους αυτούς που εργάζονται τόσο σκληρά τούτες τις ημέρες», ήταν τα πρώτα του λόγια κατά την άφιξή του. Σε συναντήσεις του με ομάδες πληγέντων, δήλωσε ότι «οι καρδιές όλων ράγισαν» για τις ανθρώπινες απώλειες και υποσχέθηκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει το παν για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και την προσφορά αρωγής σε όσους υπέστησαν καταστροφές.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία φαινόμενα που συνόδευαν τον τυφώνα – 26 στη Βόρεια Καρολίνα, οκτώ στη Νότια και ένας στη Βιρτζίνια. Περίπου 15.000 άνθρωποι εξακολουθούσαν να μένουν σε καταυλισμούς και άλλοι 200.000 δεν είχαν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι πλημμύρες εμπόδιζαν το έργο των συνεργείων. Η στάθμη του ποταμού Κέιπ Φίαρ αναμενόταν να ανέβει στα 19 μέτρα, τετραπλάσιο από το κανονικό, και 12.000 άνθρωποι που βρίσκονται στη γύρω περιοχή εξακολουθούσαν να κινδυνεύουν από πλημμύρες. Η πόλη Γουίλμιγκτον, στην ίδια πολιτεία, έμοιαζε και χθες με νησί, πλημμυρισμένη από τα νερά που άφησε πίσω του ο «Φλόρενς».

Τυφώνας «Μαρία»

Ενώ ο τυφώνας βρισκόταν ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, ο πρόεδρος Τραμπ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ισχυριζόμενος, χωρίς αποδείξεις, ότι το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, με ευθύνη των Δημοκρατικών, είχε «φουσκώσει» τεχνητά τον αριθμό των νεκρών στο Πουέρτο Ρίκο. Ο τυφώνας «Μαρία» είχε προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στο νησί, που έχει πληθυσμό τριών εκατομμυρίων και το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον εκτιμά ότι 2.975 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή