Τσάμπιονς Λιγκ: Εκλεισε το… μάτι στην πρόκριση

Τσάμπιονς Λιγκ: Εκλεισε το… μάτι στην πρόκριση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πανηγυρισμός του Ρομπέρτο Φιρμίνο, με το τραυματισμένο του μάτι κλειστό, μόλις σκόραρε το νικητήριο γκολ της Λίβερπουλ επί της Παρί Σεν Ζερμέν προχθές, αλλά και η μυστηριώδης αντίδραση του Σαλάχ στον πάγκο που χτύπησε ένα μπουκάλι με δύναμη μοιάζοντας απογοητευμένος(!), έκλεψαν την παράσταση χθες στον ευρωπαϊκό Τύπο, με τα λογοπαίγνια να δίνουν και να παίρνουν.

Το ματς, που έληξε 3-2 με τον Φιρμίνο να δίνει τη νίκη στις καθυστερήσεις, μας θύμισε γιατί το Τσάμπιονς Λιγκ είναι τόσο σπουδαίος και επιτυχημένος θεσμός, και ο Βραζιλιάνος έδειξε ότι ούτε ο τραυματισμός από τον αγώνα πρωταθλήματος με την Τότεναμ δεν ήταν ικανός να τον καταβάλει. Με τίτλους όπως «βλέπει δίχτυα», «απολύτως εκτυφλωτικό» και «έστι δίκης οφθαλμός», οι αγγλικές –κυρίως– εφημερίδες γλέντησαν την πρεμιέρα της Λίβερπουλ που δείχνει ικανή να ξαναφτάσει στον τελικό φέτος. Η γαλλική «Εκίπ», πάντως, έγραφε θλιμμένη για την ΠΣΖ ότι «ο δρόμος θα είναι μακρύς».

«Δεν υπάρχει βουνό που δεν μπορούμε να ανέβουμε,» είπε ο τεχνικός των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ. «Κάνα δυο-τρία χρόνια πριν, πολλοί θα πίστευαν ότι δεν θα μπορούσαμε να τα βάλουμε με την Παρί», πρόσθεσε με ικανοποίηση ο Γερμανός προπονητής.

Αν η εκπνοή έφερε θρίαμβο για τη Λίβερπουλ, στην Τότεναμ έφερε τουλάχιστον απογοήτευση, αν όχι και οργή. Η Ιντερ ανέτρεψε μετά το 85΄ το προβάδισμα των Αγγλων στο «Μεάτσα» και με γκολ-δώρο της αγγλικής άμυνας πήρε νίκη με σκορ 2-1, που έκανε έξαλλο τον προπονητή των «Σπιρουνιών» Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Ο Αργεντινός τα έβαλε με τους Αγγλους δημοσιογράφους μετά τη λήξη του αγώνα χρησιμοποιώντας και σκαιές εκφράσεις.

Στη Βαρκελώνη, βεβαίως, υπάρχει μόνο ο Λιονέλ Μέσι, με την εφημερίδα «Σπορτ» να έχει τον εξής χαρακτηριστικό τίτλο για το 42ο χατ-τρικ του Αργεντινού επί της Αϊντχόφεν: «Μέσι, Μέσι, Μέσι (και λίγο Ντεμπελέ)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή