Εκτός εισφοράς αλληλεγγύης προγενέστερες παροχές

Εκτός εισφοράς αλληλεγγύης προγενέστερες παροχές

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διαγραφή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με την οποία επιβαρύνθηκαν για έκτακτη παροχή που έλαβαν και αφορούσε τα έτη 2003-2007, μπορούν να προχωρήσουν με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οι δικαστικοί λειτουργοί. Η έκτακτη παροχή ελήφθη τα έτη 2013 και 2014.

Σύμφωνα με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, τα ποσά που χορηγήθηκαν το 2013 και 2014 στους δικαστικούς λειτουργούς ως έκτακτη παροχή, αφορούν έτη πριν από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και ως εκ τούτου δεν υπάγονται σε αυτή ακόμη και αν εισπράχθηκαν και περιλήφθηκαν σε φορολογικές δηλώσεις μεταγενέστερων ετών, στων οποίων τα εισοδήματα είχε αρχίσει να επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Κατόπιν αυτού, οι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να επισκεφθούν τη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, και με έγγραφο αίτημά τους να ζητήσουν τη διαγραφή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που υπολογίστηκε επί της έκτακτης παροχής και εμφανίστηκε στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 και 2014.

Η ικανοποίηση του αιτήματος των δικαστικών λειτουργών θα πραγματοποιηθεί με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από τις ΔΟΥ και κατόπιν θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό σημείωμα που δεν θα περιλαμβάνει εισφορά για τα συγκεκριμένα εισοδήματα.

Το αίτημα των ενδιαφερόμενων δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο φορολογούμενος θα πρέπει να βεβαιώνει ότι δεν έχει ασκηθεί ενδικοφανής ή δικαστική προσφυγή.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο φορολογούμενος θα πρέπει να υποβάλει και δήλωση παραίτησης από την ασκηθείσα ενδικοφανή προσφυγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή