Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 33χρονης στην Κηφισιά

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 33χρονης στην Κηφισιά

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανή ανάμειξη της Κ.Α., που βρέθηκε χθες δολοφονημένη στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά, με πρόσφατα συμβόλαια θανάτου της αθηναϊκής νύχτας εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Η 33χρονη είχε βαρύ ποινικό παρελθόν, διατηρούσε επαφές με επικεφαλής ομάδων εκβιαστών και, μάλιστα, το 2011, ενώ ήταν 7 μηνών έγκυος, είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας εις βάρος της στο Γαλάτσι. Την άτυχη γυναίκα εντόπισε νεκρή χθες στις 3.40 μ.μ. η μητέρα της, στο υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Στρατηγού Δαγκλή στην Κηφισιά. Βρέθηκε στο αυτοκίνητό της, μάρκας Μερσεντές, καθισμένη στη θέση του οδηγού. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 16 κάλυκες από πολεμικό τυφέκιο, τύπου καλάσνικοφ, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δολοφονία χρησιμοποιήθηκε και δεύτερο όπλο, ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Από τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών προκύπτει ότι η δολοφονία έγινε αργά τη νύχτα της Τρίτης εντός του υπογείου γκαράζ της πολυκατοικίας. Οι ένοικοι, που ρωτήθηκαν χθες από τους αστυνομικούς, κατέθεσαν ότι άκουσαν θόρυβο, ωστόσο, είτε δεν έδωσαν σημασία είτε θεώρησαν ότι επρόκειτο για πυροτεχνήματα. Πιθανολογείται ότι η μητέρα της 33χρονης επιχείρησε να επικοινωνήσει με την κόρη της, δεν τα κατάφερε και πήγε στο σπίτι της οδού Στρατηγού Δαγκλή προκειμένου να την αναζητήσει. Τη βρήκε νεκρή στο γκαράζ και στις 3.40 μ.μ. ενημέρωσε το «100».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενημέρωσης, η 33χρονη είχε βαρύ ποινικό μητρώο καθώς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, ναρκωτικά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ το 2009 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής. Συγκατηγορούμενός της σε εκείνη την υπόθεση ήταν επικεφαλής ομάδας εκβιαστών, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό. Ο συγκεκριμένος «νονός» φέρεται να βρίσκεται πίσω από ορισμένα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο του αιματηρού πολέμου για την επικυριαρχία στη νύχτα. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι η 33χρονη είτε να θεωρήθηκε ότι είχε ενεργό ρόλο σε κάποιες από τις φονικές ενέδρες που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα είτε η δολοφονία της να αποτέλεσε πράξη αντεκδίκησης. Tο 2011, καθώς έφευγε από το εμπορικό κατάστημα της μητέρας της στο Γαλάτσι, άγνωστοι που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα την πλησίασαν και την πυροβόλησαν. Μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο ΚΑΤ και μολονότι ήταν 7 μηνών έγκυος κατάφερε τελικά να γεννήσει ένα υγιές παιδί. Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που είχε ερευνήσει η ΕΛ.ΑΣ., η δολοφονηθείσα είχε ενεργό συμμετοχή στη δολοφονία μιας άλλης γυναίκας που, όπως κι εκείνη, διατηρούσε επαφές και διασυνδέσεις με τον κόσμο της νύχτας, της Μαρίας Καλφιέρη. Η 29χρονη Καλφιέρη, σύζυγος «νονού» που επίσης έπεσε νεκρός στον πόλεμο της νύχτας, είχε δολοφονηθεί το 2009 μέσα σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή