ΗΠΑ: Οι κατηγορίες Φορντ για απόπειρα βιασμού δυσχεραίνουν Κάβανο

ΗΠΑ: Οι κατηγορίες Φορντ για απόπειρα βιασμού δυσχεραίνουν Κάβανο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τον υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο, που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, υπερασπίστηκε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας ότι θα ήταν «δυστυχές» εάν το θύμα της επίθεσης απέφευγε να καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας.

Η Κριστίν Μπλέιζι Φορντ, καθηγήτρια Ψυχολογίας σε πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, έχει κατηγορήσει τον Κάβανο για απόπειρα βιασμού το 1982, όταν και οι δύο ήταν μαθητές λυκείου σε προάστιο του Μέριλαντ. Ο Κάβανο αρνείται τις κατηγορίες.

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αρμόδια για την έγκριση νέων μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είχε προγραμματίσει να ακούσει την κατάθεση της Φορντ τη Δευτέρα. Η καταγγέλλουσα, όμως, αρνήθηκε να προσέλθει, λέγοντας ότι θα εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής μετά την ολοκλήρωση έρευνας του FBI για το περιστατικό. «Αν εμφανιστεί και είναι πειστική, αυτό θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Κάβανο είναι εξαίρετος άνθρωπος και μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Η υπόθεση αυτή είναι πολύ δυσάρεστη για τον ίδιο και για την οικογένειά του», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Βόρεια Καρολίνα. Προσέθεσε όμως ότι θα ήταν «ατυχές» αν εκείνη επιλέξει να μην προσέλθει, όπως είναι προγραμματισμένο, να καταθέσει τη Δευτέρα ενώπιον της Γερουσίας. Οι κατηγορίες κατά του Κάβανο έχουν δυσχεράνει τη διαδικασία έγκρισής του, που αρχικά θεωρείτο τυπική. Εάν εκλεγεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο Κάβανο θα προσφέρει κρίσιμο πλεονέκτημα στους συντηρητικούς δικαστές του οργάνου. Τα Δημοκρατικά μέλη της Γερουσίας, που αντιτίθενται στην εκλογή του Κάβανο, έχουν προτείνει τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας από το FBI για τα γεγονότα του 1982.

Το επίμαχο πάρτι

Σε επιστολή του στον Τύπο, ο συμμαθητής του Κάβανο στο ιδιωτικό λύκειο Τζορτζτάουν Πρεπ, Πάτρικ Σμιθ, επιμένει ότι ο υποψήφιος ανώτατος δικαστής δεν βρισκόταν στο επίμαχο πάρτι και ουδέποτε προσπάθησε να κακοποιήσει τη Κριστίν Μπλέιζι Φορντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή