Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα για οποιοδήποτε πρόγραμμα το οποίο δεν ενέκρινε, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ στον απόηχο της υπογραφής συμφωνίας Κύπρου – Αιγύπτου για τον θαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου. 

«Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή κανενός σχεδίου στην ανατολική Μεσόγειο που δεν εγκρίνει η Τουρκία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε δε,  η κυβέρνηση του προσεγγίζει το ζήτημα της ΑΟΖ με την αρχή «αν υπάρχει πετρέλαιο, θα το βρούμε» και συμπήλωσε: «Θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά βήματα για την έρευνα υδρογονανθράκων και την αύξηση της παραγωγής τους». 

Ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε επίσης την άφιξη του σκάφους «Φατίχ» (Πορθητής) εντός των επόμενων μηνών στην Μεσόγειο για την έναρξη της τουρκικής γεώτρησης. «Την παρουσία μας στις θάλασσες την ενισχύσαμε περισσότερο με το Μπαρμπαρός, το Ορούτς Ρέις και το Φατίχ»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Παράλληλα, η Τουρκία προχωρά σε εξαγορά δεύτερου σκάφους γεωτρήσεων.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου, ΚΥΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή