Αντετοκούνμπο: Εγινα «killer» για να βγάζω το ψωμί μου

Αντετοκούνμπο: Εγινα «killer» για να βγάζω το ψωμί μου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στο  Sports Illustrated ο Γιάννης Αντετοκούνμπο , μιλώντας μεταξύ άλλων για τις… πηγές του «δολοφονικού» ενστίκτου που τον χαρακτηρίζει στο παρκέ.

«Προέρχεται από την οικογένειά μου, έχοντας δει τους γονείς μου να δίνουν μάχη κάθε ημέρα και να προσπαθούν να βάλουν ένα κομμάτι ψωμί στο τραπέζι για εμένα και τα αδέρφια μου. Όφειλα να κάνω ό,τι χρειαζόταν. Σε ό,τι κάνω, πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να είμαι ‘killer’ γιατί, αν δε δουλέψεις σκληρά, δε θα μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι ψωμί στο τραπέζι», είπε ο Γ. Αντετοκούνμπο.

Για την κατάταξή του στην περιφέρεια Ανατολής: «Υπάρχουν πολλοί που θα πουν πως είμαι ο καλύτερος στην Ανατολή και πολλοί που θα πουν πως δεν είμαι, οπότε που πρέπει να κάνω να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά, να μείνω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και να συνεχίσω να κάνω την ομάδα μου καλύτερη. Δουλεύουμε για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες».

Για την καλοκαιρινή του προετοιμασία: «Έχω δουλέψει πολύ πάνω στο σουτ και στο παιχνίδι μου στο ποστ, στο χειρισμό της μπάλας και θέλω να βρίσκω τον κατάλληλο παίκτη στις βοήθειες της αντίπαλης άμυνας. Γενικά προσπαθώ να βελτιώνομαι ως παίκτης».

Για τα πρότυπά του: «Εβλεπα πολύ τον Σκότι Πίπεν, τον ‘Μάτζικ’ Τζόνσον, τον Κέβιν Ντουράντ και τον Πολ Πιρς. Έβλεπα επίσης τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι, όπως και τον Κέβιν Γκαρνέτ»

Για τη συμμετοχή του στο «AntetokounBros 5K Run».

«Ηταν σπουδαία εμπειρία. Χάρηκα που επέστρεψα στην Ελλάδα και βρήκα έναν τρόπο να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Η ιδέα ήταν δική μου και του αδερφού μου Συνήθως παίζαμε μπάσκετ και καλούσαμε φίλους μας να παίξουν μαζί μας, αλλά αυτή τη φορά αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ήταν κάτι στο οποίο μπορούσαν να συμμετάσχουν όλοι, αφού δεν παίζουν όλοι μπάσκετ, οπότε ήταν ωραίο να βλέπεις άτομα διαφορετικής ηλικίας να τρέχουν, ακόμη και παιδιά 5 ετών. Ήταν μοναδική εμπειρία να τρέξεις στους δρόμους, να περνάς καλά και να γυμνάζεσαι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή