Μνημονεύοντας Λεωνίδα Κύρκο

Μνημονεύοντας Λεωνίδα Κύρκο

Κύριε διευθυντά

Ο κ. Τσίπρας στον λόγο του στη Θεσσαλονίκη (8/9/2018) αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες των Αμερικανών –«Δολοφόνοι των λαών»– και των Ελλήνων, για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Είχε όμως ο λόγος του ηθελημένα κενά εις βάρος της ιστορικής αλήθειας, ώστε η τελευταία να δεινοπαθήσει και πάλι. Ανέφερε ότι οι λαοί μας πολέμησαν το 1940 τον φασισμό και τον ναζισμό, ενώ παρέλειψε –παραβιάζοντας την ιστορική αλήθεια– να αναφερθεί στη βοήθεια προς την Ελλάδα, οικονομική και στρατιωτική.

Το 1948-1949 στον αγώνα για να παραμείνει ελεύθερη και δημοκρατική. Το 1948-49 ο ένοπλος κομμουνισμός, ονομαζόμενος τότε «Δημοκρατικός Στρατός», επεδίωκε να την αποσπάσει από τον ελεύθερο και δημοκρατικό κόσμο της Ευρώπης και να την εντάξει στον κομμουνιστικό κόσμο της στυγνής και αιματοβαμμένης δικτατορίας του «πατερούλη» Στάλιν!

Ο Λεωνίδας Κύρκος στο τελευταίο του βιβλίο έγραψε: «Ευτυχώς που χάσαμε σύντροφοι γιατί η Ελλάδα θα απελευθερωνόταν το 1992 με την κατάρρευση του κομμουνισμού». Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραποιείται, δεν διαστρεβλώνεται. Στον Γράμμο και στο Βίτσι το 1949 νίκησαν η Δημοκρατία και η ελευθερία επειδή οι «δολοφόνοι των λαών» βοήθησαν την Ελλάδα οικονομικά και στρατιωτικά. Τα γεγονότα είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι ισχυρότερη από την προπαγάνδα και τη δημαγωγία. Μπορεί να δεινοπαθεί, αλλά τελικά επικρατεί.

Γ. Σταραντζης, Δικηγόρος στον Α. Πάγο και στο ΣτΕ, πρώην επιστημονικός συνεργάτης του «Αρχείου Νομολογίας», νομικός συγγραφέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή