Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας έφθασαν τους 2.000 τόνους

Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας έφθασαν τους 2.000 τόνους

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όγκος των αποθεμάτων του νομισματικού χρυσού στα διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα την 1η Σεπτεμβρίου έφθασε τις 64,3 εκατομμύρια ουγγιές ( 2.000 τόνους), σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Η Κεντρική Τράπεζα τον Αύγουστο του 2018 αγόρασε περίπου 31 τόνους χρυσού, αναφέρει η Τράπεζα , επισημαίνοντας ότι σε διάστημα ενός μηνός αύξησε τα αποθέματα της σε χρυσό κατά 1,6%.

Παράλληλα, η αξία του χρυσού στα συναλλαγματικά της αποθέματα , όπως συμπεραίνεται από τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, μειώθηκαν κατά 0,2% , φθάνοντας τα 77,265 δισεκατομμύρια δολάρια , που αντιστοιχούν στο 16,8% του συνολικού όγκου των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας.

Από την αρχή του έτους έχει αγοράσει 162 τόνους χρυσού. Τα αποθέματα χρυσού στα διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 8,8% στους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, ενώ η χρηματική του αξία αυξήθηκε κατά 0,8%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή