Ψυχιατρική γνωμάτευση για τη Μαρίν Λεπέν

Ψυχιατρική γνωμάτευση για τη Μαρίν Λεπέν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την οργή της εξέφρασε χθες η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, για την απόφαση δικαστηρίου το οποίο την υποχρεώνει να υποβληθεί σε ψυχιατρικό έλεγχο, έτσι ώστε να καθοριστεί εάν «είναι ικανή να αντιληφθεί σχόλια και να απαντήσει σε ερωτήσεις».

Το παράδοξο αίτημα του δικαστηρίου αφορά τη δημοσίευση στον λογαριασμό της Λεπέν στο Twitter αποτρόπαιων προπαγανδιστικών εικόνων του Ισλαμικού Κράτους, στις οποίες εμφανίζονταν σοροί εκτελεσθέντων από τους τζιχαντιστές. Τον περασμένο Μάρτιο, η Δικαιοσύνη είχε ασκήσει δίωξη στη Λεπέν για «διασπορά βίαιων μηνυμάτων, με στόχο την πρόκληση βίας».

Το δικαστήριο της Ναντέρ, έξω από το Παρίσι, ζήτησε στις 11 Σεπτεμβρίου, την πραγματοποίηση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

«Πίστευα ότι τα είχα δει όλα, αλλά όχι! Η απόφασή μου να καταγγείλω τη φρίκη του Ισλαμικού Κράτους μέσω Twitter, οδήγησε τη “Δικαιοσύνη” να διατάξει την ψυχιατρική μου εξέταση. Μέχρι πού θα φθάσουν; Το καθεστώς αυτό με ανησυχεί», είπε χθες η κ. Λεπέν.

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπακούσει στο αίτημα του δικαστηρίου.

Η Λεπέν είχε δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες λίγες εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, στις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή