ΑΕΚ: Προβληματισμός για τη μη αντίδραση

ΑΕΚ: Προβληματισμός για τη μη αντίδραση

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα με 3-0 στην Ολλανδία από τον Αγιαξ ήταν ηχηρή για την ΑΕΚ και το εύρος της πολύ μεγάλο για την Ενωση που τους τελευταίους 12 μήνες είχε περιορίσει στο ελάχιστο τις στενάχωρες στιγμές για το κοινό της.

Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, βεβαίως, εμπεριέχει το ρίσκο της ήττας αλλά και της συντριβής, ιδίως για έναν σύλλογο σαν την ΑΕΚ που έπαιξε για πρώτη φορά στη διοργάνωση έπειτα από 12 χρόνια. Η αντίδραση δεν ήρθε ποτέ στο γρήγορο γκολ του δευτέρου μέρους και οι παίκτες της Ενωσης φάνηκαν να μην πιστεύουν καθόλου ότι μπορούν να ανατρέψουν το σκορ ή ακόμα και να ισοφαρίσουν και αυτό είναι που προβλημάτισε ακόμα περισσότερο και από την ήττα.

Τα σχόλια για τη μη πραγματοποίηση μεταγραφών όπως είναι φυσικό επανεμφανίστηκαν όπως και οι σκέψεις για το μέλλον στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ σε συνδυασμό με τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος που έρχονται στις επόμενες 20 μέρες. Το ρόστερ φαίνεται «φτωχό» κυρίως ποσοτικά, καθώς η ΑΕΚ διαθέτει μεν ποιότητα σε κάποιες θέσεις, αλλά όχι βάθος όπως αποδείχθηκε και στο παιχνίδι με τον «Αίαντα».

Η νίκη της Μπάγερν επί της Μπενφίκα στη Λισσαβώνα, καθιστά τον αγώνα της Ενωσης με τους Πορτογάλους στο ΟΑΚΑ έναν «τελικό», δεδομένου ότι αν η ΑΕΚ θέλει να έχει ελπίδες διάκρισης πρέπει να πάρει βαθμούς πριν το ζευγάρι αγώνων με την Μπάγερν την 3η και την 4η αγωνιστική.

Η ΑΕΚ επέστρεψε χθες από το Αμστερνταμ και μετά την προσγείωση στην Αθήνα πήγε κατευθείαν στα Σπάτα για προπόνηση ενόψει του μεθαυριανού αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε πρέπει οι παίκτες να μείνουν στο αποτέλεσμα της Τετάρτης και ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να βρει τον τρόπο να πείσει τους ποδοσφαιριστές του να συγκεντρωθούν απολύτως στο ντέρμπι με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Την Κυριακή δεν κρίνεται κάποιος τίτλος, αλλά η ψυχολογία παίζει αναμφίβολα σημαντικό ρόλο για την περαιτέρω συνέχεια της Ενωσης. Λιβάγια, Μπακασέτας και Λόπες θα βρεθούν ξανά στη διάθεση του Ουζουνίδη και οι δύο πρώτοι αναμένεται να είναι σίγουρα βασικοί, ενώ και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι διεκδικεί θέση στους πρώτους 11. Τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν ξεκινήσει και κανείς από το ρόστερ δεν περισσεύει, αντιθέτως άπαντες υπολογίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή