Λεύκωμα με ντοκουμέντα από την ιστορία του ΚΚΕ

Λεύκωμα με ντοκουμέντα από την ιστορία του ΚΚΕ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και ντοκουμέντα από την ιστορία του εργατικού – κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, παρουσίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του κόμματος. Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στον χώρο του Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ», στο πάρκο Τρίτση στο Ιλιον, μίλησαν ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος, ενώ την παρουσίαση της έκδοσης έκανε ο Φάνης Παρρής, στέλεχος του ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας, κατά τη συνέντευξη Τύπου, εστίασε μεταξύ άλλων στο ιστορικό περιεχόμενο του λευκώματος, λέγοντας πως «η μελέτη, η γνώση της ιστορίας του τόπου μας, η ίδια η πορεία της ταξικής πάλης και του εργατικού – λαϊκού κινήματος […] αποτελούν πηγή έμπνευσης».

Σημείωσε δε, πως από αυτή την έμπνευση μπορεί κανείς να αντλήσει «χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν το σήμερα και φυσικά αφορούν και το μέλλον», όχι μόνο για τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά «όλης της ελληνικής νεολαίας».

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας προανήγγειλε πως ετοιμάζεται «ένα ντοκιμαντέρ και αυτό αφιερωμένο στα 100 χρόνια του κόμματος, που περιλαμβάνει νέα στοιχεία από το αρχείο, στοιχεία που βρήκαμε από άλλα αρχεία, με βιντεοσκοπημένα υλικά». Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 ετών του Κομμουνιστικού Κόμματος θα κορυφωθούν με τη Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 100 κόμματα και θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, αλλά και με τη μεγάλη κεντρική εκδήλωση στο ΣΕΦ, στις 25 Νοεμβρίου, τις ημέρες συμπλήρωσης των 100 ετών του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή