Στασιμότητα στην έρευνα για τη ΜΚΟ στη Λέσβο

Στασιμότητα στην έρευνα για τη ΜΚΟ στη Λέσβο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα παρουσιάζονται στη δικαστική έρευνα για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ERCI, που σύμφωνα με την ανακρίτρια της Λέσβου και τις αστυνομικές αρχές του νησιού οργάνωνε την παράνομη διακίνηση προσφύγων και παράτυπων μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια προς τη νότια Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο έλεγχος των λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων που συνδέονται με τη ΜΚΟ αποδεικνύουν μόνον όσα είναι ήδη γνωστά: Ο μοναδικός λογαριασμός που φαίνεται να σχετίζεται με την οργάνωση μοιάζει να είναι λογαριασμός της σε συστημική τράπεζα που παρουσιάζει κίνηση αντίστοιχη με εκείνη που φαίνεται ότι περιέγραψαν οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ στις Αρχές, αλλά και στην έκθεση ελέγχου της PWC. Η ανακρίτρια είχε κατηγορήσει τους υπευθύνους της ΜΚΟ ότι οργάνωναν τη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών ως εγκληματική οργάνωση για να κερδίζουν από τις χορηγίες, αλλά η απεικόνιση του λογαριασμού δείχνει να υπάρχει ισοζύγιο εσόδων-δαπανών.

Την Τετάρτη, εξάλλου, κατέθεσε στην ανακρίτρια λιμενικός, υπεύθυνος του σχεδίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών στη Λέσβο, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρώην υπεύθυνος της οργάνωσης στο νησί (σ.σ. ήδη προφυλακισμένος με άλλα τέσσερα μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής της) επικοινωνούσε μαζί του τακτικά ενημερώνοντάς τον για όσες πληροφορίες διέθετε η ERCI για την επικείμενη άφιξη λέμβων με πρόσφυγες και μετανάστες από τη μικρασιατική ακτή.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης, επιχειρηματίας Πάνος Μ., θα απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ο πέμπτος από τα μέλη της οργάνωσης, που εμφανίστηκε οικειοθελώς στη Λέσβο, κρίθηκε «ύποπτος φυγής» και προφυλακίστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή