Μητσοτάκης: «Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από τις “συμμορίες”»

Μητσοτάκης: «Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από τις “συμμορίες”»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε το περίφημο «πόρισμα Παρασκευόπουλου» για τα πανεπιστήμια, το οποίο, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αποδεικνύει ότι, «εκτός από ιδεοληπτικοί, είναι και αδιόρθωτοι». Αφορμής δοθείσης, ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε και πάλι ότι τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από «συμμορίες» και θα δοθούν ξανά σε φοιτητές και καθηγητές, την ώρα που η Πειραιώς επανέλαβε ότι για κάθε αξιόποινη πράξη θα πρέπει να υπάρχει αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών.

Λίγα μόλις 24ωρα αφότου μίλησε, από το Βελλίδειο, για μια Παιδεία που θα «προετοιμάζει το μέλλον», καθώς και για «φοιτητές σε πανεπιστήμια αξιοκρατικά, ανταγωνιστικά, ανοικτά στον κόσμο, με ελευθερία πρόσβασης στη γνώση και στις ιδέες, αλλά όχι στην ανομία», ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε, με αφορμή το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου, για να απευθύνει νέα μηνύματα για την Παιδεία. Το σχόλιο του προέδρου της Ν.Δ. συνοδεύθηκε, μάλιστα, και από κοινή δήλωση της τομεάρχου Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών Μάξιμου Χαρακόπουλου, όπου σχολιάζονται με ειρωνεία οι λύσεις που προτείνει το πόρισμα για την εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον. «Για την αντιμετώπιση των καταλήψεων προκρίνεται ο εποικοδομητικός διάλογος με τους καταληψίες. Για τη διακίνηση ναρκωτικών στα πανεπιστήμια η επιτροπή Παρασκευόπουλου προτείνει την ανάπτυξη street work για τον περιορισμό της. Για τις ληστείες και τις εκρήξεις στα ATM προτείνεται η… απομάκρυνσή τους από τα πανεπιστήμια», υπογραμμίζουν, ψέγοντας τον κ. Παρασκευόπουλο ότι «δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από μια επιτροπή της οποίας προΐσταται», καθώς θυμίζουν ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης αποφυλάκισε «χιλιάδες καταδικασμένους για κακουργήματα».

Οι κ.κ. Κεραμέως και Χαρακόπουλος καταλήγουν ότι το πόρισμα δεν περιλαμβάνει το «αυτονόητο», που είναι η αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών για αξιόποινες πράξεις και σημειώνουν ότι επί κυβέρνησης Ν.Δ. η διάταξη δεν θα μείνει στα χαρτιά, αλλά θα εφαρμοστεί, επειδή η κυβέρνηση της Ν.Δ. «θα αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». «Με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού», σημείωσε ο Αδώνις Γεωργιάδης (ρ/σ Θέμα), προσθέτοντας ότι «η βία δεν είναι ανεκτή στη δημοκρατία» και ότι, όπως είπε, «οι φοιτητές μας δεν μπορούν να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο και να παίζουν ξύλο, όπως πιστεύει ο κ. Παρασκευόπουλος, ούτε μπορούν να περιφρουρούν τα πανεπιστήμια με ρόπαλα».

Συνάντηση με τον Μάας

To μήνυμα ότι η Ν.Δ. δεν προτίθεται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών οποτεδήποτε και αν αυτή έρθει στη Βουλή επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή συνάντησή του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας. Πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος, δίνοντας έμφαση «στο τρίπτυχο όνομα – γλώσσα – εθνότητα». Εκτός από τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, συζήτηση έγινε και για αυτές στην Ανατολική Μεσόγειο. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε ακόμη στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Μάας το σχέδιό του όπως το ανέπτυξε προ ημερών στο πλαίσιο της εμφάνισής του στη ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή