Καμία χρήση χημικών στο Σόλσμπερι

Καμία χρήση χημικών στο Σόλσμπερι

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εξιτήριο από νοσοκομείο της πόλης Σόλσμπερι της Αγγλίας έλαβε, την Τρίτη, ζευγάρι το οποίο είχε καταγγείλει απόπειρα δηλητηρίασής του με ποντικοφάρμακο από πράκτορες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο 42χρονος Αλεξ Κινγκ και η 30χρονη Ισραηλινή σύζυγός του, Αννα Σαπίρο, είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο του Σόλσμπερι, όπου είχε σημειωθεί η επίθεση με νευροτοξίνη Νοβιτσόκ, εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του. Σύμφωνα με την αστυνομία, όμως, το ζευγάρι δεν είχε καταναλώσει κάποια επικίνδυνη ουσία. Κατόπιν περαιτέρω ερευνών, η τοπική αστυνομία διαπίστωσε ότι ο Κινγκ έχει καταδικαστεί για απάτες, ενώ έχει συμμετάσχει σε φάρσα με θύμα τον διάδοχο του αγγλικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, όπως αποκάλυψε το BBC.

Την Τρίτη, η σκανδαλοθηρική εφημερίδα The Sun δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και δημοσίευσε πρωτοσέλιδη ημίγυμνη φωτογραφία της κ. Σαπίρο, με τίτλο: «Ο Πούτιν προσπάθησε να δηλητηριάσει εμένα και τον σύζυγό μου, στο ιταλικό εστιατόριο Prezzo». Το άρθρο περιλάμβανε πληροφορίες, οι οποίες εντέλει διαψεύσθηκαν, ότι Ρώσοι πράκτορες προσπάθησαν να δηλητηριάσουν το ζευγάρι με κοινό ποντικοφάρμακο. Η κ. Σαπίρο είναι μοντέλο και Ισραηλινή υπήκοος, ρωσικής καταγωγής.

Εκπρόσωπος της εφημερίδας Sun ανακοίνωσε χθες: «Οπως και όλες οι εφημερίδες, ήμασταν πρόθυμοι να συζητήσουμε με όσους βρέθηκαν στο επίκεντρο της υπόθεσης και επιδιώξαμε να τους δώσουμε βήμα για να εκθέσουν την εκδοχή τους». Το επίμαχο άρθρο αφαιρέθηκε χθες από την ιστοσελίδα της Sun για «νομικούς λόγους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η σελίδα της εφημερίδας.

Η αστυνομία της κομητείας του Ουίλτσιρ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν προέβη σε συλλήψεις. «Η υπόθεση ερευνάται, χωρίς ωστόσο να αναμένεται η άσκηση διώξεων. Η γυναίκα προσήλθε στο τμήμα για να απαντήσει σε ερωτήσεις και πρόκειται να κληθεί εκ νέου από την υπηρεσία μας. Ο σύζυγός της θα απαντήσει και αυτός στις ερωτήσεις μας», ανέφερε η ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

«Δεδομένων των πρόσφατων γεγονότων στο Σόλσμπερι, η εκκένωση εστιατορίου από άνδρες με ειδικές στολές χημικού πολέμου δεν θα μπορούσε παρά να κεντρίσει το δημοσιογραφικό μας ενδιαφέρον», είπε χθες εκπρόσωπος της εφημερίδας Sun.

Η φάρσα

Το 2006, ο Αλεξ Κινγκ είχε οργανώσει «φάρσα» εις βάρος του πρίγκιπα Καρόλου, σε πρεμιέρα κινηματογραφικής ταινίας. Ο Κινγκ είχε διεισδύσει σε ουρά προσκεκλημένων για να χαιρετίσει τον διάδοχο του θρόνου της Αγγλίας, ενώ μετά τη φάρσα είχε μιλήσει γι’ αυτή σε μέσα ενημέρωσης. Ο Κινγκ είχε υποστηρίξει τότε ότι είχε προβεί στη φάρσα, ύστερα από στοίχημα 100.000 στερλινών με τον εργοδότη του, τον καταδικασθέντα για απάτη Εντουαρντ Ντάβενπορτ. Το 2004, ο Κινγκ είχε ομολογήσει την ενοχή του για τη διακίνηση τριών πλαστών φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, η Σαπίρο (γνωστή επίσης με τα ονόματα: Αννα Ουέμπ και Τσάνα Σαπίρο) είναι ρέκτης της δημοσιότητας. Στον λογαριασμό της στο Twitter περιγράφει τον εαυτό της ως «μοντέλο στο Λονδίνο, η οποία ζει τη ζωή στο έπακρο. Παθιασμένη με τα ταξίδια, τον πολιτισμό και την υγιεινή ζωή». Στον λογαριασμό της στο Instagram, η Σαπίρο εμφανίζεται να ποζάρει σε πολυτελή κότερα και ειδυλλιακές παραλίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή