Κροκόδειλοι, φίδια και αράχνες… κατοικίδια στη Νάντη

Κροκόδειλοι, φίδια και αράχνες… κατοικίδια στη Νάντη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα συνηθισμένο σπίτι, πάνω στον ποταμό Λίγηρα της Γαλλίας, μία κόμπρα ζει πάνω στο τραπεζάκι του καφέ, μία χελώνα 50 κιλών κινείται στον κήπο και ένας αλιγάτορας, μήκους δύο μέτρων, κοιμάται στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη, ενώ ένας άλλος κοιτάει προς την πόρτα.

Στο πέρασμα των δύο τελευταίων δεκαετιών, ο 67χρονος λάτρης των ερπετών Φιλίπ Ζιλέ κατάφερε να συγκεντρώσει μία συλλογή από περισσότερα από 400 ζώα που προκαλούν φόβο και που σίγουρα δεν είναι τα πιο συνηθισμένα. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται κροταλίες, ταραντούλες και σαύρες, που όλα ζουν στο σπίτι του στη δυτική Γαλλία, κοντά στην πόλη της Νάντης.

Ο Ζιλέ λέει ότι οι δύο αλιγάτορες, που ονομάζονται Αλι και Γκέιτορ, διασώθηκαν από μία φάρμα που εξέτρεφε τα ζώα για το δέρμα τους, αλλά τα περισσότερα ζώα είναι κατοικίδια που οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τους δεν επιθυμούσαν να τα κατέχουν πλέον και έτσι τα παράτησαν ή τα χάρισαν. «Πιστεύω ότι είναι άδικο να φέρεσαι έτσι σε αυτά τα ζώα», δήλωσε ο Ζιλέ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ταΐζοντας τους αλιγάτορες κοτόπουλο. «Δεν τα καταλαβαίνουμε, τα σιχαινόμαστε και πιστεύουμε ότι είναι τρομακτικά. Οταν, όμως, φτάσει η στιγμή που θα τα γνωρίσουμε, μπορείς να τα καλέσεις, να τα φωνάξεις και να έρθουν και να φάνε κάτι».

Κροκόδειλοι, φίδια και αράχνες… κατοικίδια στη Νάντη-1
Ο Ζιλέ ταΐζει κοτόπουλο τον εξημερωμένο αλιγάτορα Αλι στο σαλόνι του σπιτιού του.

Ο Ζιλέ ισχυρίζεται ότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες για να έχει αυτόν τον ζωολογικό κήπο στο σπίτι του και να μεταφέρει τα ζώα του σε εκθέσεις. Συμμετέχει σε αυτές προκειμένου να αυξήσει την επίγνωση του κόσμου για τα ερπετά.

Οπως ο ίδιος λέει, οι γείτονές του δεν μοιάζουν να ενοχλούνται από τους ασυνήθιστους ενοίκους του σπιτιού και συχνά τον επισκέπτονται για να πιουν μαζί τον καφέ τους, νιώθοντας ασφαλείς καθώς γνωρίζουν ότι τα πιο επικίνδυνα φίδια βρίσκονται κλεισμένα σε ένα δωμάτιο, πίσω από δύο πόρτες.

Ωστόσο, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία είναι πιο προσεκτική, καθώς έχει διαταχθεί να μην εισέλθει στην κατοικία του Ζιλέ εφόσον εμφανιστεί κάποια έκτακτη ανάγκη.

Σίγουρα η συνύπαρξη ενός ανθρώπου με τόσα ζώα δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμα και αν πρόκειται για συνηθισμένα κατοικίδια. Ο Ζιλέ, ωστόσο, έχει ένα πάθος για τα ερπετά που πιθανώς να φαίνεται δύσκολο σε κάποιον να το κατανοήσει. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να αγαπάει τόσο πολύ ζώα που για τους περισσότερους από εμάς είναι επικίνδυνα και πολύ συχνά σιχαμένα; Η ερπετοφοβία είναι μία διαδεδομένη φοβία και πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αυτή. Οχι όμως ο Ζιλέ, που βλέπει τα ζώα αυτά όπως κάποιος άλλος θα έβλεπε τον σκύλο ή τη γάτα του. Παραμένει άγνωστο τι είναι αυτό που τον γοητεύει στα ψυχρόαιμα και επικίνδυνα αυτά ζώα, τόσο πολύ ώστε να συγκεντρώσει 400 από αυτά μέσα στο σπίτι του. Ο ίδιος πιστεύει ότι τα καταλαβαίνει και ότι έχει αναπτύξει μία σημαντική σχέση με αυτά σαν να πρόκειται για συνηθισμένα κατοικίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή