Ο ΔΗΚΤΗΣ (21/09/18)

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετες παρεμβάσεις επανασύνδεσης ρεύματος

Σε σειρά πρόσθετων παρεμβάσεων για την υποστήριξη νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), μεταξύ άλλων, προβλέπει παράταση της προθεσμίας αξιοποίησης του μέτρου μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου (από 30 Ιουνίου). Επίσης, πέραν του ποσού που καλύπτεται από το ειδικό βοήθημα, οι προμηθευτές δεν δικαιούνται να ζητούν πρόσθετη προκαταβολή για την επανασύνδεση του ρεύματος. Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις κατά αντιστοιχία των όσων προβλέπονται για τους ευάλωτες πελάτες. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους δημιουργήθηκε λογαριασμός για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος επανασύνδεσης του ρεύματος για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα και μέχρι σήμερα έχει εξασφαλιστεί η επανασύνδεση σε 1.641 νοικοκυριά.

Επιμένει ο Τσακαλώτος παρά τις διαψεύσεις των οίκων

Παρά τις διαψεύσεις και των τεσσάρων οίκων αξιολόγησης, ο Ευκλ. Τσακαλώτος επανέλαβε χθες στο roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο, ότι αν η κυβέρνηση είχε προσφύγει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, τότε η ελληνική οικονομία δεν θα είχε αναβαθμιστεί. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη δήλωση είχε κάνει και τον Μάιο, με τις Moody’s, DBRS, Fitch και S&P να απορρίπτουν με δηλώσεις τους στην «Κ» τον ισχυρισμό του υπ. Οικονομικών, τονίζοντας ότι δεν έχει σημασία αν η Ελλάδα θα ακολουθήσει την καθαρή έξοδο ή την προληπτική πιστωτική γραμμή σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω αναβαθμίσεις των ελληνικών ομολόγων.

Μειώθηκε σημαντικά η ανασφάλιστη εργασία

Πανηγυρική ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων του πρώτου Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης στην Κεντρική Μακεδονία εξέδωσε ο ΕΦΚΑ, επισημαίνοντας ότι από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν το διάστημα 14 Μαΐου – 31 Αυγούστου βρέθηκαν 255 επιχειρήσεις με αδήλωτους εργαζομένους σε σύνολο 2.811 που ελέγχθηκαν. Το ποσοστό της παραβατικότητας μειώθηκε στο 9% από 28% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα δημιουργηθούν και τα άλλα ΠΕΚΑ, προκειμένου οι έλεγχοι να συνεχιστούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα…

Διάψευση για Chipita μέσω της… «Νίκας»

Σε νέα έμμεση διάψευση σχετικά με την πώλησή της στη Mondelez προχώρησε χθες η Chipita. Απαντώντας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με πιθανή αγοραπωλησία της Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ, η Chipita ανακοινώνει ότι «δεν έχει υπογραφεί καμία συμφωνία, καθώς και δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση που να αφορά την οποιαδήποτε αλλαγή, άμεσα ή έμμεσα, της μετοχικής σύνθεσης της Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ». Η τελευταία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και βασικός μέτοχός της, με 93,36%, είναι η Competrol Estabilshment (εταιρεία του ομίλου Olayan), μέσω της Givenrise (θυγατρικής της Chipita) και μέσω της Chipita.

CEO της χρονιάς 2018 η Μαριάννα Πολιτοπούλου

Ως «CEO της χρονιάς 2018 στoν ασφαλιστικό κλάδο» βραβεύθηκε από το περιοδικό European Business Magazine η Μαριάννα Πολιτοπούλου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΝΝ Hellas. Η ψηφοφορία ήταν ηλεκτρονική και διεξήχθη από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018, με τη συμμετοχή 28.000 συνδρομητών του περιοδικού. Στην ανακοίνωσή του το περιοδικό αναφέρεται στη σημαντική συμβολή της διευθύνουσας συμβούλου στον απαιτητικό μετασχηματισμό της ΝΝ Hellas, μέσω της θεμελίωσης νέας εταιρικής κουλτούρας, επίτευξης ρεκόρ πωλήσεων και δημιουργίας αξίας για τους μετόχους. Στην ανάδειξή της ως CEO της χρονιάς 2018 από τους αναγνώστες του περιοδικού, ανάμεσα σε ισχυρό ανταγωνισμό κορυφαίων εταιρειών της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς, συνετέλεσε το ηγετικό προφίλ της Μαριάννας Πολιτοπούλου, με έμφαση την ευθυγράμμιση με τις αξίες του ομίλου ΝΝ, τη στοχοπροσήλωση, την ανθρωποκεντρικότητα και την επικοινωνία με συνέπεια και διαφάνεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή