Λαβρόφ: Πολλοί «Μακεδόνες» έχουν αμφιβολίες για τη Συμφωνία των Προεσπών

Λαβρόφ: Πολλοί «Μακεδόνες» έχουν αμφιβολίες για τη Συμφωνία των Προεσπών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν αμφιβολίες για την συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε στους πολίτες της γειτονικής χώρας αποκαλώντας τους ως  «Μακεδόνες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Ας σημειωθεί πως η Ρωσία έχει εκφράσει την έντονη ενόχλησή της με την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο NATO, προοπτική που θα ανοίξει εφόσον κυρωθεί η συμφωνία για το ονοματολογικό. Ωστόσο, ο ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Μόσχα δεν θα στηρίξει καμία πλευρά στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη ο κ. Λαβρόφ τόνισε πως εσωτερικά ζητήματα στην ΠΓΔΜ και στο Κόσοβο θα πρέπει να λυθούν με βάση την βούληση των πολιτών της κάθε χώρας, και όχι με παρεμβάσεις από εξωτερικούς παράγοντες, θέλοντας έτσι έμμεσα να επικρίνει τη στάση της Δύσης στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα Βαλκάνια δεν πρέπει να μετατραπούν σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή