Ενας «γαλαξίας από αστέρια» στα νερά του Σαρωνικού

Ενας «γαλαξίας από αστέρια» στα νερά του Σαρωνικού

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωταθλητές του παρελθόντος, του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος θα βρεθούν στα νερά του Σαρωνικού, στις 29 Σεπτεμβρίου. Ιστιοπλόοι με δεκάδες διεθνείς διακρίσεις στα βιογραφικά τους θα “τρέξουν”  δίπλα στη νέα γενιά, είτε στο ίδιο σκάφος, είτε ως αντίπαλοι, σε μία κοινή γραμμή εκκίνησης που αναμένεται να αγγίξει τα 700 μέτρα.

Πρόκειται για τη γιορτή του αθλήματος, το «Sailing Marathon», όπου θα συγκεντρωθούν οι λάτρεις των ιστίων και οι παλαιότεροι θα μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους νεότερους. Στη διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος καθημερινά στη λίστα των συμμετοχών προστίθενται νέα ονόματα, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή για λόγους ασφαλείας θα δεχτεί μόνο 250 σκάφη από 22 διαφορετικές κατηγορίες. 

Με τον «Αετό», ένα κλασικό σκάφος Tofinou 9,5, θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Δεληγιάννης. Ο 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 θα βρεθεί στον ίδιο στίβο, αλλά σε διαφορετική κατηγορία, με τον παλαιό του συναθλητή Τάσο Μπουντούρη. Θα αγωνιστεί μαζί με τον, επίσης, πρωταθλητή Σίμο Καμπουρίδη και τον διακεκριμένο γιατρό Νίκο Σινούρη. Αυτό το πλήρωμα, με το «Αετό», έχει γράψει ιστορία σε διεθνές επίπεδο. Στη φημισμένη διοργάνωση του Les Voiles de St. Tropez ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου.

«Θα πάμε στο Sailing Marathon να διασκεδάσουμε. Μας ενδιαφέρει η συμμετοχή και να μαζευτούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι στη γιορτή του αθλήματος μας. Χαίρομαι που ακούω ότι θα πάρουν μέρος η Αιμιλία Τσουλφά, ο Τάσος Μπουντούρης και τόσοι άλλοι. Μόνο και μόνο ότι αυτή η διοργάνωση καταφέρνει να μαζέψει τόσα ονόματα αποτελεί μεγάλη υπόθεση. Το σίγουρο είναι ότι ο νικητής στο Sailing Marathon θα είναι η ιστιοπλοΐα. Να βοηθήσει μόνο λίγο ο καιρός για να έχουμε ένα ωραίο αγώνα», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα.

Στην πρώτη διοργάνωση του «Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου», το 2016, ο Γιώργος Βασιλάς και το πλήρωμά του κατέκτησαν την πρωτιά με ένα platu 25. Αυτή τη φορά θα πάρει μέρος με το σκάφος «Νέμεσις», στην κατηγορία των Lightning. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης στα 470 στους νέους άνδρες και πρωταθλητής Ευρώπης στα Lightning θα τρέξει με τον Άγγελο Βασιλά και τον Βαγγέλη Καφετζιδάκη, υποστηρικτή του «Sailing Marathon». «Θα είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε φίλους και ανθρώπους του αθλήματός μας. Θέλουμε να τον απολαύσουμε και να περάσουμε ωραία. Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας αλλά πρώτα από όλα μετράει η χαρά της συμμετοχής», τόνισε ο πρωταθλητής και οδοντίατρος.

Ενας «γαλαξίας από αστέρια» στα νερά του Σαρωνικού-1

Από τη γιορτή του αθλήματός τους δε θα μπορούσαν να απουσιάσουν οι νέοι ταλαντούχοι ιστιοπλόοι. Μία αξιόμαχη ομάδα έχει δημιουργηθεί στα platu 25. Αποτελείται από το δεύτερο κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα των 470, τους Βασίλη Παπουτσόγλου – Γιάννη Ορφανός, το «παιδί – θαύμα» των Laser, που παρά τα 19 χρόνια του η συλλογή του από παγκόσμια και ευρωπαϊκά είναι ήδη εντυπωσιακή, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τους Νίκο Μπριλάκη και Νίκο Γεωργακόπουλο, αθλητές στα 470.

«Το «Sailing Marathon» είναι μία διοργάνωση που έλειπε από τη χώρα μας, αναδεικνύει και προβάλλει το άθλημά μας και ενώνει την ιστιοπλοϊκή οικογένεια. Στην ίδια γραμμή θα βρεθούμε δεκάδες ιστιοπλόοι, σε διαφορετικές κατηγορίες, σε μία ατμόσφαιρα που θα θυμίζει γιορτή. Ελπίζω στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες που να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος και να φέρουν τον κόσμο κοντά στη θάλασσα. Σας προσκαλούμε όλους στο Μικρολίμανο, στις 29/9, για να απολαύσετε το μοναδικό θέαμα», τόνισε ο Βασίλης Παπουτσόγλου.   

Ενας «γαλαξίας από αστέρια» στα νερά του Σαρωνικού-2

Το «Sailing Marathon 2018» θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» για 22 κατηγορίες, τύπου dinghy, ενώ την παραμονή και την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν προπονητικά camp όπου καταξιωμένοι ιστιοπλόοι θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους νέους.

Ενας «γαλαξίας από αστέρια» στα νερά του Σαρωνικού-3
Ενας «γαλαξίας από αστέρια» στα νερά του Σαρωνικού-4
Ενας «γαλαξίας από αστέρια» στα νερά του Σαρωνικού-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή